Citronsyra och vinsyra ser till att hemmet blir rent samt fräscht

Det kan vara skadligt att nyttja farliga kemikalier vid städning. Då kan det vara bra mycket bättre att nyttja sig av citronsyra eller vinsyra för att få det fräscht och fint därhemma. Det här är naturliga syror som är åtminstone lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

rostborttagning

Men innan du skaffar en burk med syra så ska du vara väl varse om hur du kan nyttja pulvret och också tänka på att även naturliga ämnen kan bli farliga om man får i sig för mycket av dem.

Rengöra maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är briljant med citronsyran är hur den totalt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en helt ordinär snabbkokare som exempel. Istället för att handla farliga kemikalier för avkalkning så kan du använda citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren därför att därpå låta det hela stå en stund.

OBS: man skall hela tiden inhandla livsmdelsgodkänd syra till allting som kommer i kontakt med mat eller dryck. Till allt I själva verket, det här är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Nämligen ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en dylik effekt och man kan rentav få bort rostfläckar med vinsyran vilket ej är så dumt då man möjligen har en maskin i köket som fungerar perfekt men som ser rätt dyster ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ca 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande fräscht igen och all dålig lukt försvinner.

Diskmaskin: det är enbart att hälla lite pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Det här är verkningsfull diskmaskinrengöring och du bör omgående få en maskin som luktar gott och ser förnäm ut inuti igen.

Man kan rentav också köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma förfaringssätt (ca 100 gram citronsyra) och helt ofarligt för annalkande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Ifall du hör till de som inte vill använda kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten tvingas till därför att få dän kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett bra alternativ. Rent praktiskt så är det endast att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett utmärkt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en stänk ner i toaletten och låt det hela verka en stund före du tar fram toalettborsten därför att borsta. Detta leder till en mycket renare samt snyggare toalettstol.

Betydelsefullt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett grymt starkt medel även ifall det rör sig om en oförvanskad produkt. Om du rengör din vattenkokare så måste du se till att skölja bort rester av citronsyra ordentligt innan du använder kokaren igen. Ifall du får alltför mycket syra i dig så kan det leda till illamående samt smärta i magen och det är inte trevligt. Detta kan även vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra sedan utan disk.

Det viktigaste är att icke överdriva. Om man använder syran så behöver man ej nyttja så mycket för att uppnå gott resultat.