En aning absint till bjudningen uppskattas

En dryck som har varit rätt så mytomspunnen är absinten som faktiskt har varit olaglig i somliga länder. I Sverige har man ständigt kunna dricka absint som är en förfriskning baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit ganska omtyckt under tidernas gång och det är icke alla som gillar den rätt så beska smaken.

Absinthe

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under detta namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade rentav att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det förstås de som anser att konstnärer som Van Gogh kanske blev lite tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappast kan skylla på absinten för detta. Du kan således bringa malört, tujon och framställa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli dåraktig av detta.

Göra egna drinkar med absint med korrekt redskap

Tänk på att du behöver korrekt redskap för att skapa din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Ifall det inte blir lite sött så är det besvärligt att dricka absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är ofta hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i ytterligare örter men det här blir en aning överkurs för den som är ny på att blanda egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den ingrediens som du ej vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan minsann vara dödlig men icke i den dos som man använder i absinten.

Det är icke absinten som är vådlig utan alkoholen i drycken

Något som man måste fatta då det handlar om den här typen av drycker är att det rentav är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Ifall man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång av och till så är det fullständigt säkert att dricka men ifall man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch och middag så kan det bli problem. absint.

Dagens absinter är också fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan inte framföra att den gröna fen är detsamma som den en gång var. Håll blott koll på hur mycket du dricker och var återhållsam med att ge för mycket till människor som har lite problem med sin alkoholkonsumtion.