Få en bättre vardag med eteriska oljor som kan användas på skilda sätt

Flertal som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer tilldragande. Man kan använda sig av eteriska oljor på lite olika vis och vilken man ska välja beror fullständigt på vad syftet är. Är det måhända så att du behöver bli på lite bättre humör eller behöver du en naturlig antilöss metod?

aromatisk

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Innan du beställer doftolja så kan det vara förståndigt att du lär dig en aning mer om aromaterapi. Det finns mycket information online och man kan förstås även läsa en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även ifall oljorna är naturliga och säkra så är det relevant att fatta att ekologiskt inte alltid betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan färga ditt humör kraftigt. Det här kan ju vara mycket positivt men ifall man väljer fel doft så kan det få motsatt verkan.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket enkelt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som till exempel lavendelolja som de flesta tycker om. Den här oljan kan man använda som massageolja som den är alternativt genom att tillägga den till en annan ekologisk och naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande effekt. Det här blir perfekt efter en stressig dag på jobbet!

Ifall man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande verkan. Det här kan göra susen en riktigt het och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja skänker även god smak i hemgjort godis, polkagrisar och tandkräm.

Man kan tillämpa de eteriska oljorna på tre annorlunda sätt. Som hudbehandling, att andas in eller att äta. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara vaksam med eftersom inte allihopa doftoljor är gjorda för invärtes användning.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint och citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man addera några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett bekvämt sätt. Man kan även droppa lite i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Betydelsefullt att tänka på med doftoljor samt deras verkan

Man bör ta det få varsamt då man börjar testa med doftoljorna. De kan som sagt ge mycket starka effekter och det I synnerhet under känsligare perioder i livet som då man är gravid. Prova dig fram och håll ett öga på din kropp samt ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage samt zonterapi så är det även viktigt att man vet vad man gör. Det kan verka enkelt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men om man gör det här på felaktigt sätt så kan det få effekter som icke är så behagliga.

Ett säkert sätt att inhandla hög kvalitet samt garanterat outspädda eteriska oljor är att handla från allt-fraktfritt.se, då köper man därutöver utan mellanhänder.

Lär dig således mer om hur du skall applicera eteriska oljor före du köper en doftolja att börja prova med. Något som är väldigt lätt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken samt bakom öron på barn som går i förskolan. Löss klarar nämligen inte av den här doften så detta är ett naturligt, säkert och väldigt effektivt lusmedel!