Med glycerin i skafferiet så kan man ta hand om många olika saker

Du kanske undrar “vad är glycerin?” för att du har läst om detta spännande ämne online. Glycerinet är en trevärdig alkohol som finns i fett och som kan användas på en aning skilda sätt. Glycerin (Glycerol) är det ämne som skänker fyllighet i vin och finns i mängder av livsmedel.

Du har måhända hört talas om glycerol som är ett annat namn för detsamma och som bland annat används inom fitness-industrin för att man ser att det ger en speciell verkan på trycket i musklerna. Men det är inte blott muskelknuttar som är intresserade av vegetabilisk glycerin.

Glycerin

Använd glycerol i vardagen till allt från fitness till behandling av smuts

Den glycerol apoteket säljer är säker att nyttja men man får förstås icke så mycket. Fler tips. Det kan vara klokt att glycerol handla online i andra butiker som Tradera eller allt-fraktfritt.se, därför att få ett bättre pris och mer av varan. Handla bara livsmedelsgodkänd glycerin.

Glycerol användning är varierad så man kan bruka tuben alternativt burken som man har köpt till flertal annorlunda saker.

Visste du att du minsann kan få bort en ihållande fläck med glycerin? Precis som med andra fläckborttagare så ska du behandla fläcken med glycerinet en bra stund innan du drar igång tvättmaskinen. Några timmar innan tvätt är att rekommendera för bästa resultat.

Man kan även använda ämnet för hobbyaktiviteter. Gör en egen snöglob med glycerolen som en viktig ingrediens. Såpbubblor kan även ses som en hobbyverksamhet och ifall du vill ha riktigt stora bubblor så ska du blanda glycerinet i mixen med vatten samt vanligt diskmedel. Detta gör minsann susen!

Ett fullkomligt naturligt ämne som man ska använda på varsamt sätt

Det ska sägas att detta är ett ämne som minsann finns i vår kropp och du kommer att se att glycerinet används flitigt i hudvårdsprodukter. Läs på baksidan av din hudkräm och du bör hitta detta ämne helt enkelt för att det är så bra på att binda vatten och det är ju en effekt som vi vill komma åt inom hudvård.

Den som vill skänka musklerna lite hjälp kan förena andra produkter med en aning glycerin för att få maxad effekt men här ska man verkligen vara varsam. De som har testat detta och som har överdrivit kan rapportera om magont som resultat. Då kan det måhända vara säkrare att handla en färdig fitness-produkt där glycerolen ingår som en av ingredienserna.

Om du skall glycerol införskaffa för invärtes bruk så gäller det att du får en produkt som är pålitlig att förtära. Stundvis så kan det ju finnas annat i produkten som kan vara farligt att få i sig så det är angeläget att man är varse om vad man köper och till vad.

Hemmagjord hudvård som minsann funkar som den skall

Man kan även satsa på glycerin som en produkt som man gör egna hudvårdsprodukter med. Det finns de som anser att man icke behöver införskaffa dyra krämer då man helt enkelt kan smeta glycerolen i ansiktet. Överbliven glycerin kan med fördel användas som medel att avlägsna fläckar med.