Att tänka på gällande 5:2-dieten

Att hålla kaloriintaget nere är inte någon revolutionerande idé. Vi har länge vetat att det är kalorierna som är nyckeln till viktnedgång, vi har bara saknat det rätta upplägget för att klara av att skära ner på kalorierna.

En av svårigheterna med att hålla kaloriintaget på korrekt nivå är att vi måste ha dem. Kalorierna är viktiga för oss, de är kroppens bränsle. Utan dessa blir vi svaga och orkeslösa och kan varken träna alternativt ta oss igenom vår vardag. Kroppen älskar självfallet sitt bränsle och har inte ständigt förmågan att känna när tanken är full.

Bäst att spara lite till en dag då det inte finns så mycket mat, resonerar våra kroppar och placerar de där extra kalorierna i fiffiga fettlager på kroppen.

När du då slår slag i saken och kommer igång med en strikt diet för att bli av med fettdepåerna, för egentligen vet vi ju att sötebrödsdagarna knappast är på väg att gå över, kommer kroppen såklart att protestera. Och när kroppen tvärvägrar är det oerhört komplicerat att sköta dieten och inte ge efter för frestelserna.

En annan vanlig fallgrop är att man innan man inleder en diet rentav inte har koll på vad man sätter i sig. Ifall du skulle uppskatta ditt kaloriintag per dag, hur nära sanningen antar du att det skulle bli? Och om du skulle välja att avstå från socker en vecka, vet du vilka de vanligaste sockerkällorna i din diet är?

Tar du en närmare titt på innehållsförteckning samt näringsinnehåll på de produkter du vanligen konsumerar hittar du förmodligen mängder av socker du inte visste att du satte i dig. Dessutom innehåller massor produkter du aldrig skulle kunna förmoda tillsatt socker.

De flesta juicer och smaksatta mejeriprodukter är riktiga sockerbomber i vår föda.

Att få sockerkurvan under kontroll är en av nycklarna till att hålla en hälsosam diet, och det dolda sockret är en av våra största utmaningar i vardagen. 5:2-dietens fastedagar hjälper dig att jämna ut kurvan samt motarbetar sockersuget.

Att inte ha korrekt råvaror hemma är även ett vanligt vis att inte lyckas hålla sin diet. Vi har allihopa dagar då vi kommer hem från jobbet och bara inte orkar tänka på näringsinnehållet. Om det som finns i kylskåpet då inte överensstämmer med din nya kosthållning är det enkelt att trilla dit och göra det lätt för sig.

Se till att hela tiden ha “tillåtna” produkter hemma för att klara dina fastedagar. Eventuellt kan du avsätta en egen hylla i kylskåpet åt de produkter som inte passar in i 5:2-dietens recept. Då blir de lättare att ignorera i jakt på passande middag.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per person och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan var den siffran på endast 50 kg per människa och år. Att dra ner aningen på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. Klicka nu.

Den främsta utmaningen med 5:2 är att ta sig igenom de två första veckorna när kroppen ställer om sig som mest. Stå ut med huvudvärk och orkeslöshet, redan vecka tre på din nya diet kommer du att märka resultat i form av utökad ork samt lust! Därutöver kan det redan då synas resultat på badrumsvågen.