Att träna och ägna sig åt 5:2-dieten

Det är väl ingen nyhet att din viktnedgång och vägen till välmående måste rymma träning i någon form. Diet är endast en av pusselbitarna i ett hälsosamt liv. Det är lätt att nöja sig med viktnedgången när du börjar fasta men kom ihåg att kilona du blir av med inte enbart är fett, det är även muskler som försvinner när kroppen inte längre får bränsle till uppbyggnad.

Att syssla med 5:2 och annan periodisk fasta kommer dock att influera ditt träningsschema. Att träna på fastedagarna är inte att råda, då du inte intar nog med kalorier för att kroppen ska kunna handskas med det.

Det är absolut ingen omöjlighet att träna i samband med 5:2-diet, du måste bara finna din träningsform och ditt tidsschema. Är du en oerfaren motionär kan du komma igång lätt med längre promenader. När kroppen vänjer sig vid att komma ut avancerar du till lättare jogging blandat med powerwalk.

Precis som med 5:2-dieten är det viktigt att komma ihåg att träningen ska vara lustfylld och baserad på frivillighet. Det är långt ifrån allihopa som blir motiverade av militäriskt stränga PT’s och hårda träningsprogram. Börja enkelt och med tiden kommer du att upptäcka att det känns naturligt att springa lite längre, komma ut lite oftare.

För att få ultimata effekt av den periodiska fastan bör du hålla en kolhydratfattig kost också under de dagar som inte är fastedagar. Främst kommer det att åstadkomma att det känns bra att fasta, du kommer inte att gå lika hungrig under fastedagarna och kroppen kommer inte att protestera lika mycket.

Det mest fördelaktiga för dig är att lägga träningspasset precis i slutet av en fasta om du har ork för det. Du kommer att behöva äta efter träningspasset för att kroppen ska kunna återhämta sig så att påbörja en fastedag med träning kommer att bli svårt. Följ upp träningspasset med en måltid men akta dig för de tomma kalorierna. Du är inte elitidrottare, det tjänar ingenting till att ladda med spagetti före joggingen.

Vana motionärer och till och med de som jobbar som personliga tränare och har testat 5:2 vittnar om att det funkar enastående att kombinera dieten med träningen.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per person och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan var den siffran på endast 50 kg per person och år. Att dra ner aningen på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. diet recept
Efter att kroppen vant sig, några veckor in i dieten, känner sig flera piggare än innan och har inga problem med sina tämligen tuffa träningsprogram.