Effektfullt med Saigon-kanel i kombination med 5:2-dieten

Saigonkanelen växer exakt som namnet antyder i Vietnam, som ju tidigare hette just Saigon. Det är en art unik för provinsen Quâng Nam där den växer längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, alternativt den vietnamesiska kanelen, har en gudomlig rejäl kanelsmak med tanke på at den innehåller mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Gillar du kanel kommer du att tycka mycket om den här kanelen.

Det finns även åtskilliga hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte enbart den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet även att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att just saigonkanelen är oerhört verkningsfull på det.

Saigonkanelen hjälper dig klara av blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket innebär att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att vänja sig vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen lindra de symptom som flera får den första perioden.

Saigonkanelen är lite dyrare än vanlig kanel, men effekterna sägs vara mycket större och därtill är enbart smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du hitta i välsorterade hälsokostbutiker alternativt beställa via webben. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen omtalad både som Saigonkanel och vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att känna till därför att undgå förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per person och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan var den siffran på bara 50 kg per människa och år. Att dra ner lite på köttet är en snabb väg mot bättre välbefinnande. Klicka här för mer info

Prova detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt sedan en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft samt en halv tesked ren honung. Läcker dryck som får dig att både glömma hungern samt hantera blodsockerfallet!