Kom i gång-guide med 5:2 metoden

Det är inte särskilt svårt att påbörja 5:2-dieten. Du behöver inte rensa kylskåpet på frestelser – du får ju äta dem! Du måste inte heller investera i några nya produkter alternativt lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Blott två dagar i veckan behöver du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du genast igång med din diet.

Börja med att utse ut en vecka som lämpar sig bra för att påbörja en ny vana. Med tanke på att fasta, även om den enbart pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har några lugnare dagar att utse som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per person och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan låg den siffran på bara 50 kg per person samt år. Att dra ner lite på köttet är en snabb väg mot bättre välbefinnande. Kanontips. Tänk på att dina fastedagar kommer att upplevas tunga i inledning, men glöm inte bort att din kropp så småningom kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Gör din hemläxa innan du startar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska hantera fastedagarna ifall de visar sig vara jobbigare än du trodde. Berätta för din omgivning att du fastar, du kommer att få både förståelse och goda råd av dem.

5:2-dieten har blivit så omtyckt att du säkert har arbetskamrater som redan har testat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel åt dina fastedagar. Läs många recept och plocka ut de som inspirerar dig mest. Möjligen är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, eventuellt känns det mest spännande att prova på nya råvaror som du inte brukar använda. Med ett klart upplägg för fastedagarna är du redo att låta 5:2-dieten äntra i ditt liv.

Handla intelligent. Nya råvaror som du inte vet hur du ska nyttja ligger gärna och blir dåliga i kylskåpet. Handla inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader och matspill på en miniminivå. Du kommer att notera att dina vanor dessutom på de “vanliga” dagarna ändras efter ett tag och då kan du dessutom börja shoppa annorlunda i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att strula till det. Låt familjen ansluta sig till dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Tillaga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem äta hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet under tiden du känner dig oinspirerad att äta din sallad. En smaskig sallad är en enastående middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en reglerbar diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat i sådana fall! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en glömd fastedag kommer inte att förstöra din diet. Kommande vecka går det bättre och snart kommer denna nya vana upplevas som den naturligaste sak i världen.

Antagligen får du dessutom en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de vanligtvis någorlunda fort.

Det tillhandahålls en mycket unik bok skriven av Ola Norrman (han som skrivit boken “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som kort och simpelt heter 52-dieten. Det som är en stor bonus är att man kan låna denna via datorn på biblioteket – som ebok.

Man behöver inte ens gå till biblan – man lånar eBoken via sin PC. De flesta nya och dyra sorters böcker kan lånas – gratis. Läses enklast med en eBokläsare, typ iRiver. Vill man äga en pappersbok så finns pocketboken på allt-fraktfritt.se.