Så kommer du igång med 5:2-metoden

Det är inte speciellt komplicerat att påbörja 5:2-dieten. Du behöver inte tömma kylskåpet på frestelser – du får ju äta dem! Du måste inte heller investera i några nya produkter eller lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Enbart två dagar i veckan måste du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du omedelbart verksam med din diet.

Starta med att utse ut en vecka som passar bra för att påbörja en ny vana. Eftersom fasta, även om den bara pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har ett par lugnare dagar att utse som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per människa och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på enbart 50 kg per individ och år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. diet 2 5 Tänk på att dina fastedagar kommer att kännas tunga i början, men glöm inte bort att din kropp så småningom kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Gör din hemläxa innan du påbörjar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska hantera fastedagarna om de visar sig vara jobbigare än du trodde. Berätta för din omgivning att du fastar, du kommer att få både förståelse och goda råd av dem.

5:2-dieten har blivit så populär att du säkert har arbetskamrater som redan har testat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel för dina fastedagar. Läs otaliga recept och plocka ut de som inspirerar dig mest. Eventuellt är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, möjligen känns det mest spännande att prova på nya råvaror som du inte brukar använda. Med hjälp av ett klart upplägg för fastedagarna är du förberedd att låta 5:2-dieten göra entré i ditt liv.

Handla smart. Nya råvaror som du inte vet hur du ska använda ligger gärna och blir dåliga i kylskåpet. Handla inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader samt matspill på en miniminivå. Du kommer att märka att dina vanor även på de “vanliga” dagarna ändras efter ett tag och då kan du också börja handla på annat sätt i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att krångla till det. Låt familjen hänga på dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Tillaga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem inta hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet under tiden du känner dig oinspirerad att förtära din sallad. En smaskig sallad är en fantastisk middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en reglerbar diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat då! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en glömd fastedag kommer inte att krossa din diet. Kommande vecka går det bättre och snart kommer denna nya vana kännas som den naturligaste sak i världen.

Troligen får du också en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de vanligtvis ganska kvickt.

Det finns en mycket unik pocketbok författad av Ola Norrman (författaren som skrivit “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som enkelt och simpelt heter 52-dieten. Vad som är en stor bonus är att man kan låna denna via datorn på biblioteket – som e-bok.

Man behöver inte ens åka till bibliotelet – utan lånar via sin dator. I princip alla svindyra sorters böcker kan lånas – avgiftsfritt. Läses bäst på en eBokläsare, som iRiver. Önskar man äga en pappersbok så finns pocketboken billigt på allt-fraktfritt.se.