Atkinsmetoden lämpar sig väl för massa personer

Man hör ofta att Atkinsmetoden ska vara smidig och passa många olika människor. Vi har alla annorlunda förutsättningar och lever under särskilda villkor samt omständigheter. Då och då kan det betyda begränsningar i levnadssätt, och att till exempel inleda Atkinsdieten är följaktligen ej självklart för samtliga med tanke på de risker dieten kan medföra för en del.

Den som lätt blir grinig och orkeslös av blodsockersvängningar ska undvika Atkinsdieten. Detsamma beträffar den som har en utökad risk för hjärtsjukdom och har mindre bra kolesterolvärden. Det beror på att man enligt dieten äter stora mängder fett. Dock har inte det samband i förhållande till den ökade risken kunnat bevisas i tillräckligt hög grad och samtidigt hävdar en del forskare motsatsen, d.v.s. att det inte alls föreligger någon risk.

Den senaste tiden har det t.o.m. visats att det kommit åtskilliga positiva rapporter. Men experter rekommenderar likväl att man bör förhålla sig avvaktande till Atkinsdieten ifall man har hjärtsjukdom eller mindre bra kolesterolvärden till dess forskningen pekar åt samma riktning och sålunda blivit mer etablerad.

Det finns flera fördelar med en lågkolhydratkost. Den fjärde fasen inom dieten innebär exempelvis ett levnadssätt med jämvikt mellan näringsintag och fysisk aktivitet. Ibland kan det vara svårt att bli motiverad, och inte sällan bryter människor dieter allt för tidigt.

Atkinsdieten är passande för den som inte ser det som en förlust att inte få frossa i pasta och bröd och som uppskattar klara regler. När man väl har vant sig med dieten så brukar suget efter till exempel pasta vara försvunnet. Den som hellre drar ner på kolhydrater kan istället njuta mer av en fet sås eller varför inte lite vispgrädde.

Atkinsmetoden är också passande för vegetarianer och veganer. Därutöver erbjuder Atkinsmetoden ett utbud av mat som passar att äta när man är ute och reser och kommer i kontakt med diverse snabbmatställen och olika typer av restauranger. På så sätt kan Atkinsdieten ses som oerhört smidig.

Det är just flexibiliteten i dieten som gör den lämplig för många människor. Klicka nu Den som äter enligt Atkinsdieten kan dessutom vara flexibel mellan faserna och variera dem sinsemellan. Till exempel kan en del personer behöva mer tid än andra i induktionsfasen för att nå ketos. Och människor i den sista fasen, den så kallade underhållsfasen, måhända måste återgå till induktionsfasen för att uppge ytterligare ett exempel.