Blåbärsvatten på jobbet piggar opp trött personal

Blåbär arom för vatten på jobbetAromhuset lanserar sex av sina framgångsrika smaker i större pumpflaska avsedd för vattenautomater på jobbet. En av de utvalda vatten på jobbet smakerna är blåbär som har nått stor framgång bland privatpersoner. Den nya pumpflaskan gör det enkel att mäta upp aromen i det kolsyrade vattnet, oavsett man vill krydda en liten plastmugg med vatten alternativt en fullproppad halvliters plastflaska.

Vatten är den överlägset största beståndsdelen i människokroppen. Det fyller oändliga funktioner samt utan vatten klarar vi oss inte i flera dagar. Vi avdunstar vatten hela tiden, genom respiration, svett och urin, och behöver fylla på vattennivån i kroppen med åtminstone 1-2 liter om dagen, eljest får vi vattenbrist. Det är fjärran ifrån alltid man känner sig törstig när man får vätskebrist, men andra tidiga symtom är att man känner sig lite seg samt ofokuserad, man får huvudvärk samt torr gap. Varma dagar, eller dagar emedan man känner sig tillägg stressad borde man inmundiga extra mycket vatten och ser man bara till att dricka vatten med jämna gap så undviker man vätskebrist.

Många arbetstagare ute på arbetsplatserna i Sverige – samt i resten av världen för den delen – har gjort sig avhängig koffeindrycker för att kvickna till under arbetsdagen. Fika samt andra koffeinhaltiga drycker har dock vätskedrivande följd och torkar ut kroppen. Istället för att fylla på vätskenivån när kroppen visar tecken på uttorkning så tar man sig en bägare kaffe som stöder för en liten stund. Sedan blir man emellertid fortfarande segare och får fortfarande svårare att koncentrera sig samt man tar en ny bägare fika och har fastnat i en ond cirkel. En rekommendation är att byta ut ut en aning av det fika man häller i sig under en arbetsdag mot vanligt vatten, samt hava för vana att inmundiga vatten med varje bägare kaffe.

Medvetenheten om att man borde inmundiga vatten ideligen ökar ständigt, så även bland Sveriges uppdragsgivare som installerar fler och fler vattenautomater på sina arbetsplatser. Vattenautomaterna skänker personalen tillgång till kyligt och hälsosamt vatten bums i arbetslokalen samt är dessutom en ganska angenäm läge att meeting sina anställda på. En aning som den gamla rökrutan, men betydligt friskare. De moderna vattenautomaterna har ideligen också en kolsyrekran vilket inspirerar fler att inmundiga mer vatten. Bubbelvatten är ju mycket festligare än vanligt slätt vatten.

Aromhusets smaker för kolsyrat mineralvatten har blivit ett framgångsrikt koncept bland privatpersoner. Smakerna är varierade samt går att kombinera med varandra till många olika smakvariationer. De är dessutom absolut fria från socker samt kemiska sötningsmedel så de tilltalar allt från småbarnsföräldrar till diabetiker samt diethållare. Vi har fått en utökad medvetenhet om vad vi stoppar i oss samt att kunna krydda sitt kolsyrade vatten med något som inte medför något negativt för hälsan har varit mycket välkommet.

Smakerna som nu lanseras i färsk, större pumpflaska matchar arbetsplatsernas vattenautomater felfri. Ett pumptag är passande för en liten plastmugg på 150 ml kolsyrat vatten och 3-4 fattning är passande dos till en halv liter vatten. Varje aromflaska innehåller 270 ml arom vilket räcker till hela 58 liter vatten. Blåbär är en arom som är lätt att avhålla emedan den är både söt och syrlig – precis som blåbär skall vara. Övriga smaker i den nya pumpflaskan är melon, hallon, persika, äpple och granatäpple.

Aromhusets smaker för bubbelvatten på jobbet har blivit omskrivna i bloggosvären, bl.a. på laskmaskin.com.