Broddar för språngmarsch är en grundförutsättning för den som önskar fortsätta att springa under vintern

Broddar för löpning kan man inhandla på några olika ställen. Sportbutiker brukar få några alternativ och ställen som Clas Ohlson eller Jula säljer halkskydd. På nätet kan man så klart oxå finna isdubbar till skor och söker man runt en del så kan man oftast hitta de bästa erbjudandena just på internet. Exempelvis så saluför webshopen www.allt-fraktfritt.com prisvärda broddar för språngmarsch eller bara till standard vardagsbruk.

Har man vovve så har man noll annat val än att ta ut den på sina regelbundna promenader, även om väder och väglag. Det finns en handfull små hundraser som föga ska mer än att komma ut ur huset för att få effektuera sina behov, men de allra mesta jyckar ska längre motionsrundor var dag samt det går ej att hålla dem inne blott för att det råkar snöa alternativt regna ute.

Jyckar är utrustade med klor samt trubbiga trampdynor och halkar därför inte så lätt, också på halt väglag. Vi människor däremot, bär sällan isanpassade skor med dubbar och skall på grund av detta satsa i broddar till skor, speciellt om vi innehar jycke eller av annan anledning måste röra oss mycket ute under vintern. Mer info om broddar o halkskydd finns här.

För alla de som gillar långa promenader, en joggingrunda då och då, eller de som vägrar förlägga sin löpträning på gymmets löpband under flertal månader var år är broddar för språngmarsch alternativt promenader också viktiga.

Halkskydd brukar säljas i tre-fyra storlekar som var och en efter passar åt ca tre-fem skostorlekar, t ex så matchar broddstorlek S allmänt fötter som bär skostorlek 33-38 osv.

Också under vårt normala rörelsemönster ute så är broddar totalt färdigt en begåvad vinterinvestering. Många halkolyckor som resulterar i ett brutet apostlahäst alternativt en lättare hjärnskakning inträffar när vi stressar emellan jobb samt gym eller till och från busshållplatsen. Hälften av samtliga som söker läkarvård sedan en halkolycka är dessutom under 30 år gamla som direkt tar kol på myten att det mest är äldre som halkar ute vid halt väglag. Tvärtom så innehar äldre mestadels redskap i form av rollatorer alternativt käppar, samt promenerar betydligt försiktigare än yngre, vanligtvis mer stressade individer.

Om man excercerar löpning så ska man i regel ut samt träna flera gånger i veckan för att hålla sin kondition i trim. Någon vars träning mest består av promenader behöver inte direkt bevara sin flås på samma fason utan kan göra paus om vädret är dåligt. Löpare tillhör oxå oftast ett av ett par läger, vari det ena bara gillar utomhuslöpning samt det övriga att träna på löpband. Är man en som önskar löpa utomhus så är det en pina att tvingas springa sina km på ett löpband. Man saknar naturen, den friska luften samt frihetskänslan det skänker att springa utomhus.

Om man älskar sina löprundor i det gröna så borde man ge sig själv möjlighet att njuta utav dem året runt och med halkskydd under skorna så kan man det. Broddar för löpning ger en fasthet mot marken också på riktigt glatt underlag som fruset vatten och snö.