Eteriska oljor som tea tree stöder dej med olika hälsosituationer

Eteriska oljor har existerat i över 6000 år samt används t.ex. tack vare sina effektiva resultat vid situationer med hälsan som folk kan hava. Oljan utvinns ifrån olika delar av en antal olika sorters växter som finns i det gröna. Somliga eteriska oljor används för att förstärka ens immunförsvar, somliga för hudproblem och en del används i psykologiska sammanhang.

En av de eteriska oljor som används ofta nuförtiden är den så kallade tea tree oljan. Den härstammar från Australien och kommer från trädet Melaleuca alternifolia.

Den användes först av aboriginerna i Australien som krossade dens blad för att behandla olika sår skador och skrubbsår. Den eteriska oljan fick namnet tea tree när den brittiska utforskaren James Cook fann den. Han skulle använda dess ark för att göra en dryck samt upptäckte att bladen hade förmågan att bota skörbjugg och att den även kunde användas vid andra hälsoproblem.

Tea tree olja började användas runt om i världen via folk som själv odlade den. Oljan hade en verkningsfull behandling mot olika hudproblem, men även en desinficerande roll som kan bekämpa olika virus och bakterier.

Tea tree olja är godkänd av Läkemedelsverket i Sverige och används för att t.ex. behandla olika hudområden som är inflammerat eller kliar. Det är ett naturläkemedel som är effektiv på att behandla acne, psoriasis, eksem, klåda och skärsår.

Tea tree olja ingår även i flera olika hudvårdsprodukter som badolja, hudlotion, schampo, deodoranter samt ansiktsvård.

Användningen av eteriska oljor gjorda av tea tree är bred, t.ex. kan du använda det mot spruckna hälar och solsveda. Själva blodgenomströmningen ökar med tea tree oljan och gör så att hudrodnaden, ömheten och svullnaden vid solsveda lägger sig fort. Oljan är även effektivt vid mygg samt andra insektsbett, den har en klådstillande och bedövande effekt som hjälper en snabbt.

Det är viktigt att man känner till hurdan man använder oljan rätt. För det första måste man förstå att den kan användas när den är i tunn form ihop med 9 delar barnolja eller olivolja. Sedan är det viktigt att inte använda det längre än en månad om man använder det hela tiden på stora områden.

Det finns ett litet antal risker med användningen utav tea tree olja samt det är att den kan påverkas av belysning samt värme. Detta kan leda till att huden ofta blir irriterat, så man måste vara försiktig vid användning med denna olja.

Tee tree oil har en positiv egenskap som är att man kan direkt applicera det på huden, jämfört med andra oljor som leder till brännskador om man applicerar de där direkt.

Andra användningsområden för eteriska oljor som tea tree:

Förutom att använda det vid behandlingar hos människor så är den även

verkningsfull hos sällskapsdjur. Den är bra mot loppor samt inflammerade pälsfläckar.

Den fungerar även bra som ett effektivt rengöringsmedel. Om du har bekymmer med mögel eller mjöldagg så är tee tree oljan ett perfekt val. Dens starka doft dödar dem enkelt.

Det finns flertal olika eteriska oljor att använda sig av i världen idag samt en av dem är tea tree oljan som ger dej effektiva resultat i olika områden.