Italienskt kaffe med bittersöt amarettoarom

Choklad kaffearomAtt smaksätta fika har blivit kanske populärt i en värld där kaffeindustrin är enorm och alltid expanderande. Det finns kaffe som är smaksatt allaredan av början och suryps som ger både smak och massor av sliskig sötma. Aromhuset släpper nu fyra aromer för fika, alla fria från socker samt sötningsmedel samt därmed ett efterlängtat alternativ för alla kaffeälskare.

Amaretto är en av de fyra aromerna för fika som nu lanseras under varumärket Aromhuset. De övriga smakerna är choklad, vanilj och hasselnöt. Alla fyra smaker har väldigt klara och säregna anlag samt Amaretto har definitivt den mest gäll smaken av de alla fyra.

Amaretto är egentligen en italiensk likör som tillverkas av mandel. Amaro betyder bitter men likören görs på en kombination av bittermandel samt sötmandel, alltemellanåt tillsätts även en aning persika. Därjämte tillsätts stora mängder socker i tillverkningen av Amaretto så även om det finns en svagt förbittrad underton så är Amaretto till största del en bedårande arom.

Aromhusets Amaretto är en absolut alkoholfri doft och ingen likör, men smaken man så antagligen förknippar med likören återfinns i aromen. Det är en vederkvickande samt nästan en aning syrlig arom som inte går att ta miste på och för den som diggar mandel är det en adekvat hit.

Aromhusets kaffearomer innehåller varken socker eller sötningsämnen och är därmed inte nära att befinna sliskiga. Dom är däremot rika på autentisk smak och skänker kaffet ett riktigt höjning. De olika smakerna skiljer sig kraftigt från varandra så det finns garanterat en arom för varje smak.

Aromerna är ett fullgott alternativ för den som försöker leva lite mer hälsosamt men ändå tycker om att prova med goda smaker samt annorlunda kaffedrinkar. Dom matchar lika duktig i det vanliga bryggkaffet som i den avancerade kaffedrinken.

Var fjuttig aromflaska består av 30 ml doft och det räcker till 15 koppar kaffe om man doserar enligt rekommendationen. Doseringen går jättesmidigt med den lilla flaskans kapsyl eller medföljande doseringspipett. Ett par ml arom, eller 2/3 kapsyl, är balanserad därför att ge knubbig smak till en normalstor kopp kaffe. Exakt Amaretto är en enormt påtaglig arom, så kanske vill man dosera något mindre.

Man kan ha dessa smaskiga aromer även i övrigt, t.ex. desserter eller mjölkdrinkar. Att dom är frikänna från socker gör att både bantare samt diabetiker kan frossa i de där utan obehagliga konsekvenser och brist man sötma så är det bara att tillsätta en aning socker själv – busenkelt!

Aromhuset har sedan fordom en blomstrande framställande av bordsvattenaromer, även de absolut kalorifria. Företaget bakom framgången är Gert Strand AB och dess grundare Gert Strand låter meddela att man välkomnar nya återförsäljare för dessa innovativa kaffearomer. Strand, som befinner sig i branschen i flera år redan, tror att kaffearomerna kommer att bliva minst lika populära samt omtyckta som aromerna för kolsyrat vatten.

Kaffe har vandrat av att vara ett självklart men kanske variationslöst inslag i vår vardag till en formell tendens med allt vad det innebär av utökat sortiment, smycken, tillsatser, utbildningar och till och med tävlingar i konsten att erhålla fram det bästa kaffet. Man intresserar sig för allting från kaffebönornas grovlek, till bryggtid samt vilken sorts mjölk som lämpar sig superb till vilket kaffe. Aromhusets kaffearomer är det senaste tillskottet i kaffevärlden. Mer fakta finns på Newsdesk.