Kan smaksatt bubbelvatten göra dig fet?

Alla innehar hört om att det är livsnödvändigt att få nog med vatten att dricka.

Människor kräver omfattande mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner skall funka korrekt, men de större folk tycker möjligheten att dra i sig bägare eller bägare efter mugg med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder där vatten ej är någon bristvara som i Sverige.

Flera folk vänder sig till mer dramatiska drycker, som bubbelvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett lyx att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det antagligen till och med orsaka viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna av Karboniseringen

Ja, ryktet om att karboniserat vatten faktiskt kan framkalla uppsvälldhet och viktökning är helt enkelt falskt, så man man vara helt lugn och fortsätta dricka smaksatt karboniserat bubbelvatten.


Mer Info Här.

Att kolsyra är ofarligt.

Att lägga kolsyrade bubblor till vatten alternativt läsk, där gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans metabolism.

Dessutom kan kolsyragasen agera totalt tvärtom att du känner dig mätt snabbare och detta skulle faktiskt kunna tillföra dina ansträngningar att viktnedgången.

Men låt oss leta efter den reella viktboven

Men medan bubbelvatten i sej är helt ofarligt och möjligen bra för din hälsa, dricker de flesta folk ej det i sin förädla design.

Vanlig läsk innehar en ansenlig och avskyvärd antal socker och kalorier.

Också lightläsk, med noll kalorier per dos består av potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns ett litet antal smaksatta drycker som är en del bättre, man måste totalt lätt själv avsyna dryckens natriumhalt samt typ av sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart alternativ till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det framkalla verklig och rätt så kraftig viktökning.

Men visste du detta?

Coca Cola som är världens största tillverkare utav läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin hemsida att deras läskedrycker innehåller lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan verka missvisande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem korrekt i att ren fruktjuice består av lika mycket socker som dricka.

Man gillar att en ask Coca Cola har kolhydrater som motsvarar omkring tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar tyst om är apelsinjuice har “goda” vitaminer samt mineraler som saknas totalt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice utav apelsin eller äpple, alternativt en flaska Mer, får man i sej motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Detsamma innefattar för ett bägare Oboy, bestående av mjölk och 4 teskedar chokladpulver.

Också i kaffegrädde med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!

En ask energidryck av märket Red Bull skänker dej inte bara vingar, utan oxå åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man nu önskar inmundiga kolsyrat mineralvatten för att njuta av dess roliga, brusande konsistens kan det vara en färdigt hälsosam bruk att krydda det med sockerfria aromer – som ej bildar någon viktökning.