Lär dig hemligheterna bakom en god LCHF-kost!

LCHF god och väldigt hälsosam kost

Är du LCHF-frälst pga alla de fantastiska effekterna dieten gett dig i form av viktnedgång, balanserat blodsocker samt försvunnet sockerbegär? Välkommen till en enorm klubb!

Antagligen känner du dej ändå lite deppig för att du blott äter ägg, kött samt sås, frukost, lunch samt middag samt känner att matbiten i livet – fastän du äter gott – har blivit för begränsad samt återkommande.

Sötsuget är förvisso frånvarande, men det vore likväl gosigt att då och då få äta en god dessert, alternativt att kunna ta en bröd till morgonmål, istället för ägg alternativt yoghurt som valet för tillfället står emellan. Inga problem.

Saker man saknar samt vad man kan ha som substitut

Att få bre ett tjockt depå smör och toppa den med en aptitlig skinka eller salami på en saftig macka är för många något av det bästa som finns. När man blir LCHF:are försvinner den upplevelsen, det är något man får acceptera – ta det goda med det onda, så att anföra. Alternativt?

En aning avhängig på hurdan strikt man är med LCHF så kan man finna mängder av annorlunda brödrecept på internet och i särskilda LCHF-kokböcker som faller i ramarna för LCHF. Man byter ut det kolhydratrika vetemjölet mot saker som mandelmjöl, kokosmjöl, kruskakli, psylliumfröskal m.m. Det är jättegott att tillsätta fröer samt nötter av annorlunda art och smaksätta med brödkryddor. LCHF-bröden är mycket mer smakrika och massiva än vanligt fralla samt när man har vant sig vid detta så är det omöjligt att gå tillbaka till smaklöst, svampigt franskbröd.

Bakverk och andra godsaker

Godis då? Det finns hurdan mycket möjligheter som helst här! Med sötningsmedel som Stevia och Sucralose (bäst av dom alla för det smakar som riktigt socker) kan man alstra fantastiska recept på allt från tårtor till bakelser, kakor, bullar och god. Högkakao choklad fungerar i små mängder samt nötter är alltid bra i sötsaker. Ischoklad är högkakoa-choklad, kokosfett och sucralose – smakar likadant. Friterad camenbert med rårörda lingon – byta sockret mot StröSöt från allt-fraktfritt.

Vanliga favoritefterrätter bland LCHF:are innefattar tiramisu, cheesecake, negerbollar, pajer samt isglass. Bara fantasin sätter halt samt där den sätter stopp tar alla nya fenomenala LCHF-kokböcker oh internetrecept vid.

Aromhuset smakämne för vispgrädde gör vispgrädden så god att man kan äta den med sked. Vill man söta såfinns det Sukralos på droppflaska – smakar som socker för det är gjort av socker – men 600 ggr sötare. Aromhuset har sockerfria läskkoncentrat – tom. sockerfri sockerdricka. Sockerfri Cola smakar bättre – mycket bättre – än Cola light. Ischoklad kan göras på högkakao choclad + Sukralose. Pizza – man äter det godaste och kastar brödet eller en fraktion det. Entrecote med Pommes – bort med pommesen.
Man lever bra som LCHF:are….

Istället för pasta

Istället för pasta kan man begagna de kolhydratsfria Shiratakinudlarna som numera också finns i risvariant, alternativt så kan man begagna sig av något av de många suveräna pastarecepten som florerar på nätet. Som ersättare för pommes frites kan man fritera kolrot, rotselleri alternativt fänkålsrot. Eller varför inte lite Camembertost man hettat upp i micron så den börjar rinna.

Smaksättare samt aromer

För att smaksätta sitt kolsyrade vatten måste man försöka Aromhusets små essenser, de finns i över 25 smaker som alla ger fräschör och piff till ens bubblor helt utan att tillsätta ett litet antal kolhydrater. Näst godast är Vikingsodas – sedan kommer AGA:s, men litet sortiment.

Smaksatt kolsyrat mineralvatten är godare än smaklöst och dessa aromer har större sortiment samt “mer” smak än Loka samt Ramlösa. Har man egen läskmaskin (kolsyran är billigast på Ö&B, därjämte från miljövänliga Vikingsoda) så blir det dessutom billigare. Absolut godare för man kan ställa in både kolsyremäng och smakstyrka helt som man vill ha det. Vill Du veta mer Klicka Här

Aromhuset har också färgglada smaksättare till vispgrädde som fungerar bra oxå till yoghurt samt vill man hava lite arom av choklad, hasselnöt alternativt vanilj så finns det kolhydratsfria kaffearomer att smaka. Aromhuset har suveräna produkter för LCHF-anhängare, till riktigt bra priser. Aromhusets sortiment går att köpa på www.allt-fraktfritt.com.