LCHF vs kalorirestriktion

Kraftig övervikt är ett problem i 2 nivåer

Fetma är ett kumulativ problem, i bägge andemeningarna. Allt fler barn samt vuxna kämpar mot välfärdsproblemet fetma. Vi som lever i västvärlden har i stort sett oändlig åtkomst till mat och utbudet av mat, godis, godis samt sockerhaltiga drycker är oändligt. Halvfabrikaten saluför som aldrig för och det pumpas in socker i nära nog allt, för att smaken skall förhöjas samt människorna få sockersug efter mer. Så vi äter och äter samt äter.

Mat används oxå ofta som tröst, förströelse och terapi. Är man deprimerad, blaserad eller stressad så funkar god mat som ens bästa vän, helst skall den vara söt, salt eller fettdrypande för att agera bra. Resultatet är att vi blir fetare samt fetare samt fetare, vilket ingalunda går han i labb med de förebilder som råder och ännu mindre med vad som är hälsosamt. Kraftig övervikt leder till sjukdomar, oförmåga att leva aktivt och trötthet. Dessutom är dålig självkänsla antagligen den allra jobbigaste biten med övervikt, att aldrig få känna sig bekväm.

Fast i jojobantningens grepp

Många överviktiga har en djup önskan om att gå ned i vikt och man testar olika dieter. Alltemellanåt förmå man, men långt ifrån alltid. Det kräver beslutsamhet, genomgående handlande samt järnvilja, samt även om man pressar sig riktigt hårt är det likväl lätt att dala till i liten grad för suget då och då.

Kalorireducerade dieter är de svåraste att vara trogen, har det visat sig. Man kontrollerar endast energiintaget vid en sådan diet och fäster inte så enorm observans på vad det är man stoppar i sig. Äter man då mat av dylik typ som inte mättar så går man konstant utsvulten vilket leder till hetsätning samt i ett vidare led nedstämdhet och kanske ännu mer hetsätning. En elak cirkel alltså som gör att många hamnar på en högre kroppsmassa till slut, än startvikten. Så då bestämmer man sig än en gång samt sätter opp ett ännu striktare agenda som man inte klarar av att hålla samt så vidare…

Det kallas jojobantning och förstör i längden både metabolism samt självtillit. Grunden är att kalorimetoden inte fungerar för det är svält. Det går inte att banta så.

Hur man går ner I vikt har varit känt i hundratals år, William banting gav ut sin “A letter Of Corpulence” för mycket, mycket länge sedan. Dr Atkins gjorde vetenskapliga studier, Idag är det LCHF. Livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, vårdindustrin och deras betalda proffessorer uttalar sig hela tiden för kalorimetoden och emot kolhydratmetoderna. Gång på gång blir dom överbevisade trots sina enorma resurser.

LCHF är gott, enkelt samt effektivt – utan att man behöver gå utsvulten!

De senaste åren har vi fått höra mer samt mer om LCHF, en diet som går ut på att avvika ned intaget av kolhydrater drastiskt och istället äta mer fett, vilket för många erfarna bantare låter helt knäppt. Faktum är att man med denna metod ökar fettförbränningen samt därjämte får tillstånd att äta sig mätt på äggviteämne samt fett tre gånger per dag. Efter en vecka alternativt två minskar suget efter socker samt snart är begäret borta totalt. Man blir balanserad i humör samt energinivå och äter gott precis hela tiden. Kött, fågel, smör och olja är ens basvaror som man sedan kan piffa till med en aning ovanjord-grönsaker, kryddor, nötter, fröer och lite bär. God, sockerfri yoghurt är en ypperlig morgonmål samt smaksätter man den med något, t ex Aromhusets vispgräddaromer eller någon droppe Sucralose sötningsmedel så blir den himmelskt aptitlig! Läs mer här

Man ska hålla sig undan läsk, saft samt andra söta drycker, även juice. Men att dricka kolsyrat vatten smaksatt med någon kolhydratsfri arom, t ex Aromhusets smaker för kolsyrat bordsvatten, så får man aptitlig samt uppfriskande dryck utan att kompromissa med dietens bestämmelse. Aromhusets produkter går att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com.