Maffig smak av lala är en riktig succé i kaffet

Maffig smak av lala är en adekvat succé i kaffet

Aromhuset släpper fyra aromer för fika, däribland choklad. Att ha en stänk chokladarom i sitt kaffe ger en sensationell upplevelse och vetskapen om att man inte tillsätter en enda kalori gör den ännu bättre. En fyllig, djup arom av choklad känns lyxigt, en lyx man med Aromhusets Lala kan unna sig varje dag.

De allra flesta älskar lala samt flertalet vuxna är kaffedrickare, lala och kaffe i sammansättning gör att smakupplevelsen förhöjs då de tar fram det bästa i varandra, man skulle kunna kalla dessa två komponenter en «match made in heaven».

Lala samt fika är var för sig inte blott världens antagligen mest spridda och uppskattade substanser, utan även en oslagbar kombination. En bit dunkel lala till kaffet är det mer än några som älskar och går man till finare kaffebarer är det exakt så en riktig kopp fika brukar serveras – med en chokladbit vid sidan om. Detta gäller förvisso speciellt den traditionella koppen fika – den heta, svarta som bränner på lite på tungan.

Idag är kaffebegreppet betydligt mer omvälvande, det är en hel kultur som har fått djupt fäste i hela världen. Var man än far så bjuds man på kaffe samt kraven på drycken blir fler samt fler. Människors arom är givetvis ambivalent och det finns en uppsjö annorlunda vis att anrätta samt dricka denna mörka dryck. I varma länder är det vanligt att man dricker sitt fika kyligt med fruset vatten i, medan det i kalla klimat tendera föredras att inta det varmt.

Espresson har fått ett jätte genomslag på senare år samt flera har egna espressomaskiner hemma samt experimenterar med tryck, tid och kaffesorter. Espresson ligger som bas för de majoriteten av dagens omtyckta kaffedrinkar som cappuccinon och caffe latten.

Att smaksätta sitt fika är en lyx man unnar sig alltemellanåt. Med de sockrade syrups som finns i kaffebarer samt exklusiva kaffebutiker kan man få kaffedrinkar som ganska mer påminner om en efterrätt. De är fullproppade med socker samt blir därmed något man inte unnar sig särskilt ofta.

Aromhusets kaffearomer skänker med smak på kaffet, men utan att göra det vare sig sötsliskigt och kalorispäckat. Smakerna är mer genomträngande samt exakt Lala är kanske den djupaste och mustigaste smaken av de fyra aromer som nu lanseras. De övriga smakerna är Amaretto, Hasselnöt och Vanilj. Alla har de enormt säregna drag så det finns något för var smak.

Flaskorna är små och rymmer 30 ml arom vilket, om man doserar så som rekommenderas, räcker till ungefär 15 koppar fika. Doserar gör man med flaskans kapsyl och måttet är 2/3 kapsyl per bägare fika. En liten doseringspipett medföljer med för den som vill prova en aning med doseringen.

Gert Strand, som är skapare för företaget Gert Strand AB vilket i sin tur ligger bakanför det framgångsrika konceptet med Aromhuset, har varit mycket grundlig med framställningen av dessa fyra kaffearomer. Han spår att kaffearomerna kommer att bli minst lika omtyckta som de 20 bordsvattenaromer han redan har försett folket med, speciellt Choklad förväntas bliva en adekvat storsäljare. Strand meddelar också att man söker fler återförsäljare till aromerna som nu finns att anskaffa online på www.allt-fraktfritt.com.