Sko broddar till vintern stoppar halkolyckor

På vintern blir vägarna hala och doja broddar kan bli en riktig livräddare. Flera personer dör till effekt utav fallskador var år än vad som dör i trafiken. Det låter otroligt, men är riktigt. Över 25000 personer måste varje år uppsöka akuten på grund av. skador orsakade efter att ha halkat på snö eller fruset vatten. Om samtliga begagna broddar till skor så skulle den numret om ej nollställas, så åtminstone avta drastiskt.

Vi tänker antagligen inte nog mycket på risken som slippriga vägar samt trottoarer medför. Vi tror inte att en halkskada kan bli särskilt allvarlig. Ändå är de vanligaste skadorna när man halkar brutna ben, med vrist och ankel som mest utsatta apostlahäst för fraktur. Skor med broddar har länge varit något man förknippar med friska motionärer eller äldre personer, men denna bild är på väg att ändras – till sjukvårdens stora fröjd.

En äldre individ innehar mindre bra balanssinne än en yngre, nerverna under fotsulorna fungerar ej lika snabbt och effektivt längre och signalerna hinner inte opp till hjärnan i tid. Därför måste äldre ofta ha assistans utav en käpp alternativt rollator när de är ute och promenerar. Man tror alldenstund de större halkolyckor drabbar just gamla, men alldenstund dessa är hyfsat medvetna om sitt begränsad rörlighet så vidtar de mestadels nödvändiga åtgärder för att undfly dratta. Hjälpmedel som ovan nämnda rollatorer och käppar, därtill givetvis broddar skor är samtliga kutym bland lite äldre och skröpligare folk.

När man undersökte vilken målgrupp som tvingades in till akuten mest för skador efter halkolyckor så upptäckte man att över 50 % var under 30 år gamla. Det säger en del om hurså man halkar samt skadar sej. Med största probabilitet handlar det om oförsiktighet, en känsla av att vara odödlig, men oxå att man stressar fram och inte har koll över var samt hurdan man trampar. Innehar man antagligen hamnat på en glatt fläck och börjat slira så är ett fall nära nog omöjligt att undvika.

Motionärer är oxå duktiga på att använda sej av brodder, det är till och med särskilda broddar till löparskor som även funkar utmärkt till lugnare tempot såsom jogging alternativt promenader. Inhandlar man på sej två exklusiva doja broddar så kan man förvänta att kunna begagna dem ett par vintrar samt känna sej säker såväl på trottoarer som i löpspåret.

Har man just fått barn så är promenader ute med barnvagnen alternativt bärsjalen en utav väldigt få träningsformer som är riktigt praktiska samt effektiva. Flera kvinns lägger på sig några extrakilon under en graviditet och långa promenader är ett skonsamt samt effektivt sätt att komma i form åter. För barnet är det också hälsosamt att få komma ut och andas ren, kry luft var dag.

Också hundägare innehar stor nytta av isbroddar. Hundens trampdynor är trubbigare och klorna fungerar som små dubbar i sej själva, men vi är inte riktigt lika lyckligt lottade. Halkbroddar ger hundägare möjlighet att ta ut sin jycke på välförtjänta promenader trots fruset vatten och snö på vägarna.

Broddar löpning, isbroddar till skor och halkbroddar är alla namn på samma sak – metallpiggar som kilas fixerad i halt underlag och förhindrar personen som bär dem att dratta samt skada sej. Sko broddar kan man handla i bland annat sportbutiker, samt på webben på www.allt-fraktfritt.com.