Smaksatt vatten piggar opp på arbetsplatsen

Det blir allt vanligare att man installerar vattenautomater på arbetsplatser. Detta därför att de anställda ska hava tillgång till friskt vatten i kylig temperatur under sina arbetspass.

Vi människor behöver inmundiga mellan en samt två liter vatten per dag därför att våra kroppar ska fungera bra, samt detta mått innefattat endast så länge man rör sig i vanligt klimat och sysselsätter sig med relativt stillsittande aktiviteter. Om man svettas mycket, antingen man utsätts för höga temperaturer eller jobbiga aktiviteter, så skall man inmundiga mer vatten.

Vattnet är vår största och viktigaste beståndsdel. Utan vatten lever vi inte i flera dagar, medans vi kan gå utan mat i veckor utan att riskera livet. Människokroppen består till kring 60-70 % av vatten, en andel som varierar en aning avhängig på kroppstyp samt ålder. Genom urin, svett och andningsånga sipprar vattnet ur kroppen ständigt, det är eftersom det är så angeläget att fylla på vätskelagret regelbundet.

Vattnet i kroppen fyller mängder av funktioner, allt från rening av slaggprodukter samt gifter, till smörjning av leder och transporthjälp av viktiga näringsämnen. Genom att inmundiga mycket vatten hjälper man kroppen att hålla sig bärkraftig, frisk samt pigg och om man slarvar med sitt vattenintag så märks det enormt fort – man blir trött, slö och långdragen i både kropp samt hjärna, man kan med drabbas av huvudvärk samt yrsel. Som tur är så är det enormt lätt att rätta till vätskebrist – det är bara att inmundiga mer vatten!

Många av cheferna runt om i Sverige samt resten av världen har insett värdet av att deras anställda får i sig tillräckligt med vatten och vattenautomater med svalt, friskt vatten har funnits på marknaden ganska länge redan. Vatten kan dock upplevas en aning långtråkigt i längden samt allt oftare väljer vi kolsyrat mineralvatten, alternativt till och med kryddad kolsyrat mineralvatten istället för slätt, naturellt detsamma.

Detta har man insett och dom majoriteten vattenautomater på arbetsplatserna har nu även kolsyra så att man ska kunna friskas upp av krispigt bubbelvatten om man så vill. Gert Strand AB har med sitt framgångsrika varumärke Aromhuset nu också tagit fram sex smaker som skall fungera till dessa vattenautomater ute på arbetsplatserna. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten består av varken socker alternativt kemiska sötningsmedel och passar därmed dagens hälsomedvetna folk.

De goda smakerna är äpple, granatäpple, melon, persika, hallon samt blåbär samt kommer i 270 ml pumpflaskor. Ett pumptag är passande till en vanlig plastmugg på ungefär 15 ml och 3-4 pumptag räcker till att krydda en halv liter kolsyrat mineralvatten. Med detta smarta pumpsystem är det lätt att fylla en gammal coca-colaflaska med bra, krispigt bubbelvatten och ta med sig dän till sin privata arbetsställe, alternativt svepa en liten platsmugg med uppfriskande vatten på stående fossing.

Var flaska med arom räcker till ca 58 liter vatten och är en enormt liten investering därför att tillföra sina anställdas hälsa samt harmoni på arbetsplatsen. Det är dessutom en fin handling att ge något utöver det vanliga, en påvisat kärkommen detalj som känns exclusiv.