Sovtex – varning för dåligt postorderföretag Sovtex AB, Metallgatan 21A, 262 72 Ängelholm

Denna internet varning var först publicerad på katjon.com Länka gärna till originalartikeln så detta får ett slut.

Varning för webshoppen Sovtex AB.

Företaget Sovtex AB har konstruerat en egen variant av falsk faktura.

Utan föregående kontakt eller varning lämnar man in ett påstått ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogdemyndigheten. Det är på minst 300 kronor + vanligt förekommande påminnelseavgifter, “inkasseringskostnader”, ränta 26% och liknande så man kommer långt över 1000 kr. En vara har varken beställts eller levererats.

Man påstår att “kunden” beställt produkter och därefter inte hämtat ut dem. I deras webbutiks finstilta “villkor” villkoras att om man inte löser ut sina varor så har Sovtex rätt att ta ut en avgift på minimum 300 kr för detta.

Det är denna “avgift” man skickar till KFM. Man anger då också att “kunden” (dvs. offret) inte hämtat ut eller mottagit sin beställning och struntat i påminnelser.

När sedan “kunden” kontaktar Sovtex AB I Ängelholm och upplyser att vi har inte beställt så säger man helt fräck att det har man visst, man har dessutom fått inkassopåminnelser flera gånger.

Bara betala så blir det ingen betalningsanmärkning – eller så tar vi detta till Tingsrätten.

Betalar man inte går Sovtex vidare till rättegång! Sovtex kan närvara sig via telefon och kan genomföra detta över hela landet.

Vid kallelse till förberedande förhandling I Tingsrätten betalar som regel den drabbade som stått emot så långt.

Polisanmälan är närmast meningslöst, anmälan avskrivs förmodligen samma dag. I tingsrätten skall köparen bevisa att man inte beställt, inte fått påminnelser. Sovtex behöver inte bevisa något alls, inga varor har ju lämnats över. Tingsrätten är van att dömma dåliga betalare och fenomenet falska krav är nytt.

Då det är omöjligt för drabbade att leda í bevis att Sovtex AB konstruerar alltihop kan Sovtex fortsätta denna verksamhet utan rättslig påföljd.

Det står mycket på Internet om AB Sovtex, bl.a. har man skickat varor som prov utan kostnad till en berömd bloggare. Därefter hotat bloggaren att skriva att varorna var jättebra och länka till Sovtex. I stället publiserade bloggaren på sin blogg: http://www.ekostil.se/2013/05/oppet-brev-till-sovtex-hot-ok-for-att-skriva-blogginlagg/.

Oanvändbara Sovtex produkter: http://www.svartlista.se/index.php/shopping-butiker/sovtex.html

Därför denna Sovtex AB varning: undvik Sovtex AB för att slippa bekymmer (deras behandling av kunder är riktigt dålig) och för att sådana här företag skall man inte ge sina pengar.