Tee tree oil är ett effektivt naturläkemedel som härstammar ifrån Australien

Det finns flertal i världen som söker en verkningsfull behandling mot olika hudproblem som kan uppstå. En lösning som har använts sedan en lång tid tillbaka är tee tree oil som är en godkänd produkt av Läkemedelsverket i Sverige.

Tee tree oil har är en skir olja som har den positiva egenskapen som är att den enkelt kan bliva direkt applicerad på huden vid behandlingar. Andra oljor som är direkt applicerade på huden har lett till brännskador.

Tea tree olja som har en desinficerande funktion kan motverka olika bakterier samt smittämne som kan drabba en individ. Men den används först samt främst för att behandla olika hudområden som är inflammerat eller kliar, t.ex. kan de som har psoriasis och eksem använda denna smörja. Men de som har eksem måste vara försiktig att inte använda det direkt på huden.

Historian om tee tree oil:

Tee tree kommer från trädet Melaleuca alternifolia och det var aboriginerna i Australien som först använde sig utav tea tree. De krossade dens löv samt behandla olika sår skador och skrubbsår.

Namnet tea tree uppfanns inte förrän år 1770 då den brittiska utforskaren James Cook bestämde sig för att göra en dryck ur dens långa blad som han hade funnit i våtmarkerna i Australien. Cook insåg att tea tree hade förmågan att bota skörbjugg och kunde användas även vid olika andra situationer angående hälsan. Tee tree var så verkningsfull att den var rekommenderad att finnas i ens husapotek, speciellt i ens förbandslåda.

Förr kunde man hitta tea tree oljan bara vid den Australienska kusten, men nu kan man även finna den runt om i världen eftersom många har börjat odla den själva.

Tee tree oil är inte enbart begränsad till folk utan har även används för behandlingar hos sällskapsdjur. Den har ansetts vara väldigt effektiv mot loppor samt inflammerade pälsfläckar som olika djur kan drabbas utav. Fixerad det finns en viktig punkt som man måste vara mjukt med när man behandlar djur samt det är att använda en liten mängd av oljan eftersom de gillar att föra tungan över sig själv samt kommer säkert att föra tungan över på de behandlade områdena.

Tee tree är ett naturläkemedel som kan användas för att t.ex. behandla acne, insektbett, klåda samt skärsår.

Tee tree oil kan även användas till olika andra områden:

Förutom behandlingar hos folk samt husdjur kan även tea tree oljan användas som ett rengöringsmedel. Dens starka arom gör den till ett verksamt och absolut alternativ som kan enkelt avliva mögel samt mjöldagg.

När tee tree oil är ångdestillerat kan den användas för att fabricera mediciner i olika former, som ex: badolja, deodoranter, tvål, tandkräm samt för de som söker finns det även tee tree oil i schampo samt hårbalsam som hjälper till med mjäll samt klåda hårbotten.

Några risker med tee tree oil:

Tea tree oil kan påverkas av belysning och värme samt därmed leda till att huden hos vissa ofta blir irriterat. Det är rekommenderat att inte använda oljan längre än en månad samt man måste vara försiktig vid hantering med denna produkt.

Tea tree olja (Tee tree oil) är ett effektivt naturläkemedel som hjälper dej vid olika behov.