Vilka är fördelarna med Atkinsmetoden?

Det är ingen hemlighet att Atkinsdieten är en av världens mest populära dieter. Det beror naturligtvis på att bantare har uppmärksammat dietens otaliga fördelar.

En av Atkinsmetodens främsta fördel som många har som skäl att över huvud taget påbörja den kolhydratfattiga dieten – är att man får möjlighet att äta hur mycket som helst av den tillåtna kosten utan att behöva tänka på att vara omätt. Tänk dig en diet som innebär att du kan äta dig riktigt mätt och på samma gång gå ner i vikt. Det är sannerligen en drömdiet för de som letar efter en lämplig procedur för att rasa i vikt. Atkinsbantarna minskar i huvudsak väldigt mycket i vikt och ges lägre blodfetter. Klicka Här

Ur ett långsiktigt perspektiv är det många Atkinsbantare som beskriver att det är lätt att vara dieten trogen just på grund av att den är så pass tillåtande för skiftande kost. Inom Atkinsmetoden behöver man aldrig minska kost som har hög fetthalt vilket innebär att massa populära livsmedel blir tillåtna som exempelvis kött, grädde samt ost. Att mycket inom Atkinsdieten är tillåten kost medför att det blir lättare att skifta kosten. På så sätt blir det självfallet svårare att fuska och inta mat som inte är tillåten.

För personer som tränar mycket är Atkinsmetoden speciellt bra lämpad. En lågkolhydratkost leder nämligen till en reducerad förlust av muskelmassa. Det till skillnad från exempelvis en lågfettdiet som innebär att mer muskelmassa försvinner i takt med viktnedgång. Det faktum att Atkinsdieten innebär att man inte tvingas gå hungrig leder till att den som tränar känner sig piggare, mer motiverad, och upplever i allmänhet ett större energipåslag.

Det är självfallet faktorer som även påverkar sömnen. Goda förutsättningar för träning är i längden mycket gynnsamt för sömnen. Utmattning i kombination med avsaknad av hunger genererar balanserade sömnvanor. Övriga dieter som ej tillåter bantaren att äta sig mätt har istället negativa effekter på sömnen och människors rutiner och dagliga rytm överlag.

Det har blivit känt inom vetenskapen att en lågkolhydratkost medför förbättrad insulinkänsligheten, ett minskat blodtryck samt minskade insulinnivåer i blodet. Därjämte pekar forskning på att lågkolhydratkost ökar nivåerna av det goda kolesterolet, stabiliserar blodsockret samt förbättrar triglyceridvärdet.

Atkinsdieten har enligt många forskarrön blivit godkänt som ett effektivt alternativ i relation till klassisk bantning. Dessa slutsatser har kommit att få inverkan på annorlunda typer av behandling av patienter som har övervikt. I flera fall har dessutom Atkinsdieten varit en eftersträvansvärd diet av patienterna själva.

Den som vill veta mer om Atkinsdieten kan enkelt finna massvis av information på grund av dietens omåttliga populäritet. Det finns en gigantisk mängd böcker att tillgå för den som är intresserad. Därjämte har det fullständigt exploderat med tips och råd på diverse webbplatser samt bloggar.