Allt om ID-kapning

Att bli av med sin identitet kan givetvis vara väldigt förfärande för de allra flesta. En del kanske ens inte tänkt tanken att det kan hända. Tack vare internets frammarsch har identitetskapning blivit både lättare samt vanligare.

ID-kapning är ett mycket allvarligt brott som kan ställa till med katastrofala konsekvenser för den som drabbas. Det vanligaste är att den drabbade har blivit av med kapital på kontot eller att man helt plötsligt blir skyldig att betala i retur på ett lån som ID-kaparen har tecknat.

Med tanke på att det finns mängder av sätt att kapa en identitet på och för otaliga olika syften så finns det givetvis mängder av skilda metoder att skydda sig på. Vore det inte bra med en sammanställning över de flesta bra metoder att skydda sig på? Med hjälp av boken ”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” som är författad av Gert Strand kan man bli expert i hur man skyddar sig mot identitetskapning. Det är en bok som kan bidra till enorm trygghet i vardagen.

Det är verkligen en ovärderlig bok med tanke på vilken enorm skada som kan besparas. Den kan rädda en från att flera bedrägliga försök ska nå framgång. Det bästa av allt är att den är kostnadsfri. Boken finns nämligen att läsa som e-bok som tillhandahålls av landets alla bibliotek som har plattform på webben.

Faktum är att det finns mängder av skilda metoder att skydda sin identitet på än att endast vara eftertänksam med hur man sprider sin personliga information. Ibland är det dessvärre inte tillräckligt och andra faktorer kan ha betydelse vid en eventuell kapning. Då spelar det ingen roll hur eftertänksam man har varit med spridningen.

”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” ger oerhört omfattande information om fenomenet ID-kapning. Exempelvis så beskrivs att den profil som löper störst risk att råka ut för ID-kapning är den medelinkomsttagare i åldern 25-40 år som saknar betalningsanmärkningar. En uppmaning som ges för den profilen är att samarbeta med grannarna i den mån det är genomförbart. Främst för att förebygga vittjning av brevlådor.

En ID-kapare kan nämligen mycket väl verka utanför internet för att samla information som sedan kan användas i jakten på att exempelvis tömma konton med hjälp av webben. Inom de allra tryggaste bostadsområdena finns det risk att en ID-kapare försöker stjäla information. Det gäller då för grannskapet att bestämma sig för olika spaningsrutiner. Samtliga tillåtna medel måste tillämpas. Som exempelvis att notera okända bilars registreringsskylt.

Ytterligare ett exempel som framhävs i boken är vikten av exklusiva lösenord. Det tycks kunna framhävas hur många gånger som helst med tanke på att flera personer fortfarande använder sig av samma lösenord till åtskilliga skilda tjänster på internet. På sin höjd att en del människor växlar mellan två olika lösenord.

Att utse simpla lösenord så att vi lättare kommer ihåg dem är fel och näst intill dumdristigt. En blandning av stora och små bokstäver inklusive siffror är att föredra. Det konkreta tipset som ges i ” Hur man skyddar sig mot ID-kapning” är att man bör skapa en krypterad Excellfil med alla sina lösenord. Den lösenordsskyddade filen sparas på datorn, vilket innebär att enbart ett enda lösenord behöver läggas på minnet.

Läs boken nu. Att läsa den direkt på skärmen är endast några få knapptryck bort. Den innehåller mer grundlig information och givetvis mängder av ytterligare tips. Det bästa av allt, den är gratis.