Är det säkert att nyttja natriumbensoat som konserveringsmedel i mat?

Tänker du på hur du kan bevara din mat? I varje fall om man vill att sylten ska hålla lite längre. Man kan natriumbensoat köpa i vanliga butiker och online och det här konserveringsmedlet har nummer E 211.

Natriumbensoatet är i praktiken det natriumsalt som man får från bensoesyra och det finns naturligt i rönnbär såväl som i lingon. Med det natriumbensoat pris som du finner online avslöjar att du näppeligen får en produkt som kommer från en naturlig källa. Idag utvinner man ämnet på industriell väg men det rör sig om exakt samma ämne som det som finns i det gröna.

natriumbensoat

Anledningen till att man kom fram till hur gott detta ämnet är på att konservera mat var just att man observerade hur länge lingon höll sig. Man förstod att de innehöll något som gjorde skillnaden och då man kunde spåra ämnet så var det enbart naturligt att börja använda sig av det för olika typer av matprodukter som behöver bestå en aning längre.

Är natriumbensoat en pålitlig produkt för matlagning?

Det är angeläget att införskaffa en produkt som är livsmedelsgodkänd. Då är den bra.

För att natriumbensoat ska funka tvingas produkten som skyddas vara syrlig (ha lågt pH). Det har saft och sylt alltid för de innehåller naturlig fruktsyra. 1 gram syra per liter/kg räcker mer än väl för lågt pH.

Betydelsefullt med god hygien och bra produkter i köket

Något som kan vara bra mycket farligare är att laga mat med usel hygien. Det här är vanligare än vad man tror och samtliga som använder disktrasa och skärbräda ska veta att detta är produkter som kan ha mer bakterier samt hälsovådliga ämnen än en vanlig toalett har.

När du vill nyttja dig av natriumbensoat för att bevara sylt så är det likaså betydelsefullt att du använder dig av en bra produkt som icke har gått ut eller på något sätt skadats. Chansa ej på att det där med bäst-före-datum är överdrivet.

Kom ihåg att även vanligt kranvatten i alltför höga doser kan vara cancerframkallande så betänk hur du lagar mat samt hur ditt kök ser ut. Det är troligen mycket viktigare att du gör rent trasan på korrekt sätt och väljer en bättre skärbräda än att du utesluter konserveringsmedel från sylt och saft. Mer info: På denna hemsida.

Natriumbensoat är säkert att som konserveringsmedel men tänk på att köket bör vara rent .