Fort, jag behöver en ryggspruta, finns den att köpa på internet?

Här har jag ränt fram samt tillbaka med en rostig vattenkanna. Förmodligen har det sett en aning smålöjligt när jag på en stege försökt att fukta väggen eller försökt få taket att växa.
Mera vanligt önskar jag medan jag vattnat våra buskar, om än ej helt OK.

Men nu vill jag ha tag i en ryggspruta, med manuell pump eller om priset är vettigt en elektrisk – men var finner man bra sådana att beställa på nätet?

Alla bensinmack, varuhus har drällvis av elektriska högtryckstvättar som numera verkar ha blivit slit-och-släng produkter med sina låga priser.
Men medan man som vi har en liten sommarstuga, nästan enbart en kolonilott, där styrelsen för området sedan många år bestämt att det ska vara “sladdlöst”.

Jag har tre, eller i själva verket enbart två favoritprodukter som jag använder ganska flitigt – alternativt i lillstugan, endast en om jag skall vara noga.
När vi köpte sommarstugan så var det mesta ej i synnerhet bra skött, förmodligen hade de tidigare ägarna tröttnat på att sköta husen samt tomten.

Det var mycket grönt, men inte alltid där det skulle vara. Taket, staketet, väggarna, gångarna, dammen, vindskyddet, hammockens dynor samt hustak och även en hel del buskar var gröna där de ej borde vara det.

Hemma så sköter jag villans hustak med och norrvägg med Fulstopp – som tar dän husets mossa samt alger(om det blivit något en smula). Medan ytorna är rena sprayar jag med Tvärstopp så står de sig dom sig i många år utan mer insatser från min sida. Där har jag en Kärcher, så det går fort och enkelt.

På grund av detta skriver jag att det enbart i själva verket finns en gunstling i lillstugan, för Ful- och Tvärstopp kommer inte fram så ofta.

Men det gör min absoluta gunstling i sommarstugan; Bensalkonklorid.

Billig samt mycket verkningsfull alg- påväxt- bakterie- virusdödare. Det är nära nog som på TV- annonsering där de fuskar när dom visar hur effektivt något finns.

Jag “vattnar” växter, buskar, den lilla vattendammen (som ej äger lite fiskar längre), jorden som finns fuktig och på samma fason som en del av gångplattorna ligger i ständig skugga, ringsvamparna – överallt där det dyker opp mikroväxt utav något art håller jag rent med Bensaltensid.

Det kostar oss nästan ingenting för flaskan jag köper innehåller en 50% lösning som blandas ner till blott 32 ggr. 1 liter blir 32 liter – det varar i åratal.