Halkskydd till skor ger ett hårt isgrepp även på fläckfri is

Det är allt fler som får opp ögonen för halkskydd till skor, man vill inte att något så obestämbart som väderlek skall kunna hava för stor inflytande över ens dagliga rutin. Här uppe i nord har vi lång vinter samt under många av årets månader finns det risk för att vägarna är hala samt oberäkneliga pga underkylt regn, is och frost.

När det blir november så ska sommardäcken bytas ut mot vinterdäck på bilen, det är författning på det. Vinterdäcken har djupare mönster än sommardäck samt vissa har därjämte dubbar. Det finns tre typer av vinterdäck: dubbdäck, nordiska dubbfria däck och centraleuropeiska dubbfria däck. I södra Europa existerar inte konceptet med vinterdäck, av tydliga anledning.

Bor man i södra Sverige så behöver man väldigt sällan dubbdäck, vanliga vinteranpassade däckduger fager i de allra flesta fall och de dagar då de inte fungerar så stannar mestadels allt runt om kring opp och man gör bra i att stanna hemma. Vintern överraskar oss var år och inte sällan blir det oordning ett tag när den första snön vräker ned. Om det snöar länge samt mycket så lagras snön på marken samt bildar inte sällan is undertill.

Större vägar, och även mindre, skottas, saltas eller sandas av kommunen, men privata småvägar får man sörja för själv. Det kan vara besvärligt att ta sig fram till fots på hal jordens underlag, men med isdubbar till skor blir det betydligt lättare. Absolut som att man måste placera vinterdäck på bilen så bör man se till att alltid ha broddar till hands att fästa under sina skor när vägarna blir slippriga. Halkskydd till skor kan befria en från att halka samt skada sig.

Varje år halkar var tredje person på vintrigt väglag, av dessa måste var fjärde söka läkarvård. Det handlar ofta om benbrott, slag mot huvudet alternativt skrapsår. Sällan blir det allvarligare än så, men oavsett så är en bruten fattig ett mycket smärtsamt tillstånd, därtill väldigt handikappande för ganska lång tid framöver. Är man till åren kommen så kan ett brutet ben vara förödande samt kanske aldrig totalt gå att rehabilitera.

Det är enkel att tro att de som faller samt skadar sig på hala vägar ofta är en aning äldre eftersom de kanske oftare har sämre balans och känsla för förhållandena ute på gatan. Färsk statistik visar dock at varannan som halkar samt skadar sig hyfsat att de måste kontakta sjukvården är under 30 år, vilket ju dödar fördomen direkt. Vi stressar för att beläggning med allt och isfläckar på gator är något som sällan finns med i vår planering.

Med halkskydd till skor kan man beskydda sig mot tråkiga fallskador, det finns en stor variation bland broddar på marknaden, modeller för var elegans och sko. För den som vill begagna sina isdubbar till löpning finns stabila halkskydd som har dubbar under hela foten, medans andra, som antagligen blott skall användas under den fem minuter långa promenaden till och från bussen blott har ett litet antal få dubbar under häl eller framfot. Somliga är dessutom enklare än andra att anpassa i storlek därtill att svänga samt på. Man får själv känna av vad som känns bäst.

Halkskydd till skor går att anskaffa i sportbutiker alternativt i allehanda nätbutiker. Webshoppen www.allt-fraktfritt.com har ett prisvärt urval av halkskydd till skor.

Be the first to comment

Leave a Reply