Järnsulfat mot mossa är ett effektivt medel

De flesta anser ej att det är trevligt med mossa i gräsmattan. Är man icke ett skogstroll med lurviga tår så ser man beredvilligt att gräset förblir utan alltför mycket mossväxt, men det är ej jämt så lätt att komma till bukt med mossan och det gäller att börja processa med järnsulfat mot mossa med mossa gti eller annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar expandera redan vid 4 grader medans själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att erövra din gräsmatta.

köpa ejektordunk till bra pris

Motarbeta mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad skilda produkter för mossbekämpning men något som funkar bättre än det mesta är att använda järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och dessutom utmärkt för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man sprida järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en stor gräsmatta så kan det ju kännas besvärligt att slira omkring en fuktig höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en smart produkt som gör det lätt att bearbeta med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen samt sprutar ut en mix av koncentrat samt vatten. Man kan införskaffa en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se samt mixa koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en briljant konstruktion som gör det riktigt roligt att distribuera det järnsulfat mossan hatar!

Ta hand om mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti samt mossa gti så får man medel mot mossa oavsett om den sitter i gräsmattan eller på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så det här är ett fint val för den som har en större tomt och möjligtvis ett större hus.

Behändighet är relevant och det skall du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns faktiskt en god anledning till att man väljer att bekosta dyrt för en komplett lösning som åstadkommer att man kommer åt ordentligt på gräset och på taket.

Snabba samt enkla behandlingsmetoder för trädgården

Även om vi älskar att vistas i trädgården och pyssla med dess skötsel så finns det förstås gränser för hur länge man kan hålla på med att sprida järnsulfat i gräsmattan. Om du tänker nyttja järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du tänka på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Klicka Här för mer information mossa i gräsmatta.

Med flaskan som du kan förena till trädgårdsslangen så går det snabbare att processa och du ska även fundera på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du icke ger mossan en verklig chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man snabbt ser resultat av behandlingen. Strunta i mossrivaren och använd istället järnsulfatet en gång på våren samt en gång på hösten för att erhålla områdets allra finaste gräsmatta.