Kostnadsfri e-bok om ID-kapning

Att bli av med sin identitet kan självklart vara väldigt förfärande för de allra flesta. En del kanske ens inte tänkt tanken att det kan inträffa. Tack vare internets frammarsch har identitetskapning blivit både lättare samt vanligare.

ID-kapning är ett väldigt allvarligt brott som kan ställa till med förödande konsekvenser för den som drabbas. Det vanligaste är att den drabbade har blivit av med pengar på kontot eller att man helt plötsligt blir skyldig att betala tillbaka på ett lån som ID-kaparen har tecknat.

Med tanke på att det finns mängder av sätt att kapa en identitet på och för många olika syften så finns det givetvis mängder av olika sätt att skydda sig på. Vore det inte bra med en sammanställning över de flesta bra metoder att skydda sig på? Med boken ”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” som är skriven av Gert Strand kan man bli fullärd i hur man skyddar sig mot identitetskapning. Det är en bok som kan skänka enorm trygghet i vardagen.

Det är sannerligen en ovärderlig bok med tanke på vilken enorm skada som kan besparas. Den kan rädda en från att många bedrägliga försök ska nå framgång. Det bästa av allt är att den är gratis. Boken finns nämligen att läsa som e-bok som tillhandahålls av landets alla bibliotek som har plattform på webben.

Faktum är att det finns mängder av skilda sätt att skydda sin identitet på än att endast vara återhållsam med hur man sprider sin personliga information. Ibland är det dessvärre inte tillräckligt och andra faktorer kan spela roll vid en eventuell kapning. Då spelar det ingen roll hur eftertänksam man har varit med spridningen.

”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” ger avsevärt omfattande information om fenomenet ID-kapning. Exempelvis så framgår att den profil som löper störst risk att råka ut för ID-kapning är den medelinkomsttagare i åldern 25-40 år som inte har betalningsanmärkningar. En uppmaning som ges för den profilen är att samarbeta med grannarna i den utsträckning det är möjligt. Främst för att motverka vittjning av brevlådor.

En ID-kapare kan nämligen mycket väl agera utanför webben för att samla information som sedan kan tillämpas i jakten på att exempelvis länsa konton med hjälp av webben. Inom de allra tryggaste bostadsområdena finns det risk att en ID-kapare försöker komma över information. Det gäller då för grannskapet att bestämma sig för olika spaningsrutiner. Alla tillåtna medel bör tillämpas. Som exempelvis att notera okända bilars registreringsskylt.

Ett annat exempel som framhävs i boken är vikten av exklusiva lösenord. Det tycks kunna framhävas hur många gånger som helst med tanke på att många personer fortfarande använder sig av samma lösenord till flertalet skilda tjänster på webben. På sin höjd att en del personer växlar mellan två annorlunda lösenord.

Att välja simpla lösenord så att vi lättare minns dem är fel och näst intill dumt. En blandning av stora och små bokstäver inklusive siffror är att föredra. Det främsta tipset som ges i ” Hur man skyddar sig mot ID-kapning” är att man bör skapa en krypterad Excellfil med alla sina lösenord. Den lösenordsskyddade filen sparas på datorn, vilket innebär att endast ett enda lösenord behöver memoreras.

Läs boken omedelbart. Att läsa den direkt på skärmen är endast några knapptryck bort. Den innehåller mer djupgående information och självfallet mängder av ytterligare tips. Det bästa av allt, den är gratis.