Man kan tillsätta lakritspulver till er mat

Ifall du gillar lakrits så är du icke ensam. Vi svenskar äter lakrits i form av godis eller i maten minst en gång i månaden. Lakrits är inte alls lika populärt i andra länder som i Sverige och det är tydligen ingen som forskat vidare om detta. Med lakritspulver så kan du själv ordna med den goda smaken i bakverk såväl som i godis.

lakrits

Du måste testa själv just för att se det faktum att det blir jättegott med lakritspulver för egen lakrits

Om man nu inte har ork att göra en egen dessert med lakritssmak finns alltid möjligheten att tugga på en lakritsrot. Du kan vara säker på att lakritspulver är helt naturligt. Kombinationen av lakritspulvret och din saliv från munnen är det som ger den mycket specialla smaken av lakrits.

De flesta uppskattar lakrits som smak I våra bakelser, glass och kanske även drinkar. Gillar man lakrits väldigt mycket kanske man vill ha lakritsgodis hela tiden. Om du känner någon som bott utomlands länge, passa på att fråga får du se. I de tröstpaket som skickas från Sverige till folk som bor utomlands är lakrits vanligt förekommande.

Laborera med lakritssmak hemma i ditt kök

Den äkta lakritsen kommer från roten och den finns att plocka i Turkiet, Spanien och Italien. Först gör man ett granulat av roten och sedan pulver som kan användas till mat- och godistillagning där man önskar den goda smaken. Oavsett om man gör chokladbollar eller glass så är detta ett smakämne som kommer väl till pass.

Om du brukar baka så kan du ta en funderare på i vilka bakverk du kan testa med lite lakritspulver. Tyvärr är det dock så att några personer varje år förgiftas av lakrits. Men man måste överdriva intaget krafigt för att detta ska kunna ske. Det behöver man inte göra för lakritspulver har en stark smak så det räcker med mycket litet.

Bästa sättet att shoppa lakritspulver när man behöver till godsaker alternativt bakelser?

Om du vill lakritspulver köpa så kan du förstås besöka en lokal hälsokostaffär som med största sannolikhet har detta men det här betyder förstås att du måste lägga mycket tid på en så enkel sak som en påse med pulver

Lakritspulver finns att köpa på nätet till bra priser och kvalitet istället för den lilla påsen till stort besvär. Du finner lakritspulver på allt-fraktfritt.se, prisad ibland på Tradera och i godisbutiker online.

Tänk på att lakritspulver också har bäst-före-datum. För att pulvret ska kunna ge bästa smak måste det vara fräscht. Förvara pulvret i en väl sluten burk och se alltid till att du har en buffert hemma så det inte är bottenskrapat när du ska göra lakritskarameller nästa gång.