Med boken Hemmaframställning av Vin kan du komma igång med bryggningen

I lite mer än 30 år har boken Hemmaframställning av Vin författad av Kjeld Erlandsen funnits på marknaden som har hjälpt både nybörjare och lite mer rutinerade vinbryggare. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i många olika reviderade upplagor. Boken består av mycket användbar information om hur man på bästa sätt brygger sitt vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt kliv att från att enbart tycka om att dricka vin dessutom börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en givande och roande hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del folk avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tvekan och okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar oupphörligt metoder för vinframställning överlag. Det dyker oavbrutet upp nya ingredienser och nya vinjäster som håller en mycket god kvalité.

Utvecklingen är väsentlig på så vis att allt mindre inom all typ av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur dessutom processerna för hemmabruk. Alla dessa framgångar tenderar att avsevärt påverka slutresultatet. Man bör vara noggrann med att också hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del väsentlig utrustning för att komma igång att brygga vin. Först och främst krävs en hävert som ska användas till upptappning och även till omtappning. Därutöver behövs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett förslag är att inför bryggningen notera precis allting som behövs, och också göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna bör följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att nå målet. Med tanke på att det tar tämligen lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är dessutom angeläget att utrustningen är ren. Om inte så är det stor risk att det påverkar smaken. Kolla så klart så att utrustningen också är hel. Som sagt, det är viktigt att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer noggrann vägledning om vinprocessen bör läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar även på smaksättning och vinprovning. Dessutom står det att läsa om övriga nyheter om starkviner. Länk till Plastflaskor & Tillbehör

Hur får man tag i boken? Det är rentav enklare än vad man tror och inom mycket kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen eller via din läsplatta. Boken är nämligen åtkomlig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är totalt avgiftsfri att låna. Det enda som behövs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, nu