Nu kan du lätt producera din egen lakrits

Man behöver endast börja prata om lakrits för att det abrupt ska smaka en aning salt omkring läpparna. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits icke är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som även kallas för salmiak.

lakritsrotpulverlakritslakritsrotpulver

Använda lakritspulver för att skapa eget lakritsgodis

Det är klart att du kan göra ditt eget lakritsgodis hemma. Detta är ej så komplicerat som man kan anta. Man kan rentav få fram lakritspengar samt annat som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha korrekt redskap. Egentligen så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

Det finns ytterligare efterrätter samt godis som man kan producera med den här smaken. Har man enbart lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Detta kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Ifall du icke vill göra egna lakrits recept så kan du upptäcka dem online

Ifall du icke har så mycket fantasi och helt enkelt ej förstår hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås även se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till enorm hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Emellanåt så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Skojigt att frångå traditionella recept och våga satsa på något avvikande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta ständigt men faktum är att det finns mycket kvar att förfina inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var ej rädd att testa, salt och sött går också bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man icke behöver frukta att bruka

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att uppskatta smaken endast för att den är salt och påminner om lakrits. Har man å andra sidan besök från utlandet så eventuellt man ska vara lite försiktig med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och icke alls som godis.