Silikonslangar är ett användbart slangmaterial som har fler annorlunda användningsområden

Silikonslangar

Att det blivit så populärt beror på dess unika egenskaper. Det är lätt att forma, stark samt tåligt. Det leder till exempel inte elektricitet och tål både kyla samt hetta. Silikon är även genomförbart att framställa i flertalet olika former, det kan vara gel, olja, fett alternativt som härdat.

Det är många branscher som upptäckt dess egenskaper och idag används det både i skönhetsindustrin som bröstimplantat samt i bilindustrin. Silikonslangar vinner jordens underlag emot de mer traditionella varianterna alldenstund de har så många fördelar, en del av de där är:

Eget silikonslangbygge

Det finns många som älskar att tillbringa timmar i garaget och mecka. Både med gamla bilar men även att bygga egna fordon. Dessa innehar fynd silikonslangarna alldenstund de är så lätta att jobba med hjälp av. Du kan insätta de där i stort sett var som helst utan att beakta temperatur eftersom silikonslangar tål både hetta samt köld.

Att silikonet är så smidigt att kröka innebär att det går att rotera slangen samt boja den på avvikande sätt utan att det påverkar prestandan på fordonet, så länge det inte är en böj som inte låter någon fluid flöda igenom alls. Den klara även av många annorlunda ämnen utan att det fräter på slangen. Bra tips här.

Silikon är Snyggare

Silikonslangar finns i majoriteten av kulörer samt är därför riktigt snygga att lämnas synliga. Många motorer, som på en båge har alltid kylarslangen samt alla övriga komponenter synliga så helheten blir bättre med en matchande slang,

Silikonslang Utbud

Det är enormt smidigt att hitta de silikonslangar befinner dig på jakt efteråt. De finns i alla böjningar och tjocklekar som kan tänkas.

Därjämte finns det många återförsäljare av silikonsslangar, både i butiker samt på internet. Silikonslangar klarar även av tryck och kan därför även flytta luft.