Snygga till bilen då vintern är över med oxalsyra för verkningsfull rostborttagning-formaterad

Vintern är till slut över och med det ökade ljuset så syns plötsligen rostfläckar som kan ha uppstått av flygrost. För att ta bort rost på säkert sätt så gäller det att välja en procedur som icke kommer att skada metallen och som heller inte är riskfull för dig. Det finns oxalsyra båt, bil och andra metallytor kan bli som fullkomligt nya av.

oxalsyra

Så utför du rostborttagning med oxalsyra på ett säkert sätt

Tänk på att oxalsyran är en stark karboxylsyra som kan vara riskabel ifall man får den i sig i alltför stora mängder. Man ska likaså skydda ögon och händer då man vill undanröja rostfläckar med denna syra, och man ska bestämt inte provsmaka produkten!

Du kan handla fräsch oxalsyra och sedan blanda ut den med vatten. Det finns en oxalsyra Biltema säljer som fungerar som en fälgtvätt och som är avsevärt inne bland båt- och bilägare. Men man måste inte införskaffa märke för det är själva syran som gör jobbet.

Faktum är att man finner den här syran i naturen som exempelvis i rabarber. Och man kan faktiskt få bort rost med rabarber men då ska man gnida på bra eller få fram en koncentrerad juice som man lägger det rostiga föremålet i. Andra naturliga källor till syran är kakao samt spenat men i livsmedel så är mängderna avsevärt små och för den skull så är det ofarligt att få i sig oxalsyran på detta vis.

Så kan du få dän rostfläckarna på små och stora metallföremål

Men hur ska man få bort rosten med oxalsyra? Det är icke så krångligt som man kan ana och detta är rentav något som alla kan göra. Oavsett ifall det gäller en trämöbel eller diskbänk som har fått fläckar så gäller det att gnida området som färgats med oxalsyralösningen.

Ifall det handlar om ett mindre föremål så kan man blötlägga detta i lösningen över natten för att sedan skölja av. I och med att detta ämnet är frätande och farligt att förtära så gäller det att bearbeta det på korrekt sätt.

Små barn ska inte få tillgång till oxalsyran och man skall fundera på att bevaka händer och ögon ordentligt då man behandlar en metallyta. Om det är så att man av felbedömning får i sig mycket syra så gäller det att få undsättning snabbt. Det har rentav hänt att en individ har dött av att få i sig åtskilliga gram av syran.

Man använder några teskedar syra per 1 dl vatten för att erhålla en bra lösning så det rör sig ej om stora mängder. När behandlingen är klar så är det självklart betydelsefullt att man städar upp ordentligt och inte lämnar kvar rester av syran. Syran kan dock utan problem spolas ut i avloppet.

Ska man blanda själv eller köpa färdigblandat?

Det är inte svårt att blanda själv men för många så kan det vara behagligt med en färdig tvätt som består av syran och möjligen andra ingredienser som även är med och verkar för en attraktiv yta. oxalsyra pulver.
Det kan absolut finnas pengar att spara på att blanda oxalsyralösningen själv.