Varför behöver jag ha en valphage?

Jag är i hemmet ständigt samt valpen kan vara med mig?

Detta är en riktigt bra fråga, följ jag medans jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som nyttjas på korrekt sätt, kan vara en livräddare för valpar samt kan också skänka dig sinnesfrid att kunna att din hundvalp är på ett säkert ställe, när man är upptagen eller borta! Hämtat från: Här.

Ett av de långa svaren – samt detta kan agera gå lite runt, men läs följande skrift noga – detta är jätteviktigt när man föder upp en liten hundvalp alternativt flertal.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter samt bakom finns oxå några utav de sorgliga historier några andra valpägare har delat med jag under åren.

För att framgångsrikt ta opp en liten valp till en frisk vuxen, behöver man undvika att din puppy får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som genomförbart.

Man antagligen inte kan avstyra alla hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första puppy samt du försöker lära dig skillnaden mellan en liten puppy samt en större – men jag antar absolut att det är viktigt att du innehar så få perider med litet blodsockerepisoder som möjligt.

En valphage hjälper dig att klara detta.

Om man inte är bekant med hypoglykemi hos valpar, bara för att sammanfatta – litet sockret i blodet händer när dina valpars “kaloriintag ej kan hålla jämna steg med sin kaloriförbrukning”.

Dålig kvalitet på mat, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att förtära, för mycket motion, springer, leker samt studsar överallt istället för att spendera en del av sin dag i en valphage nära dej, inte tillräckligt rast och sömn, mycket utav kinkighet eller gråt för att de är ensamma, frossa när det är kyligt alternativt flåsande när det är varmt – allt tar bort välbehövlig handlingskraft från den lilla kroppen.

Ditt jobb under de första månaderna är att se till att frågor som dessa inte blir till några problem alls.

Detta är en av anledningarna till att valpar ej är lämpliga allmän, och hurså det är angeläget att du letar dig den tid man är villig att satsa, och den vård och stöd du är villig att ge din puppy var dag av ditt liv!

Innan man tillverkar beslutet att inhandla eller ta till bostaden en!

Så nu att besvara din fråga ovan – varför ska man en valphage eller liknande fristad för din hundvalp?

Alldenstund en valphage ger allt det nödvändig ovan:

En säker plats, där din lilla puppy kan vara säker även utan kontroll.

Fri från skador och olyckor, samt vari det inte kommer att hamna i trånga utrymmen vari den ej bör vara i, när man inte ser.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan fundera sig – alla skrymslen samt vrår man antar att de inte kunde komma in – anta igen – de kan samt ges de chans, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var du än är, när man tillverkar dina vanliga sysslor och ännu vara i en säker ett klimat.

Man kan krama, kela och älska den, du vill bara inte chansa att man trampar på den, springer ut alternativt gömmer sig.

Och förresten – valpar vet aldrig själva när de ska sluta i god tid!

Valpar kan leka tills de somnar, glömmer att inta eller dricka, och sedan krascha en timme eller ett par senare.

En hundvalp kan hänga och vara med dig – bara ej hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, ska du behandla det som en mänskligt spädbarn med måltider agenda / rast / kinesa perioder, samt efter det att den nått den åldern – skall man fortfarande bearbeta det med stor aktsamhet när det innefattar storleksbegränsningar, energi nivåer och säkerhet.

Detta var lite kort om hurså du behöver en valphage till din nya familjemedlem, men det finns flera fler anledningar varför det är bra med en ordentlig valphage, bland andra när man önskar att din hundvalp alltid ska känna sig trygg och när man skall träna din valp att bli rumsren – men det är att annat avsnitt.