Varför ska jag ha en valphage?

Jag är i bostaden hela tiden samt valpen kan deltaga mig?

Detta är en riktigt bra fråga, följ jag medan jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som används på rätt sätt, kan vara en livräddare för valpar samt kan oxå skänka dej sinnesfrid att veta att din hundvalp är på ett säkert ställe, när du är upptagen eller borta! Hämtat från: Klicka Här.

Ett utav de långa svaren – och detta kan agera ta vägen lite runt, men läs följande text noga – detta är jätteviktigt när man föder opp en liten puppy eller flera.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter och bakom är också några utav de sorgliga historier ett litet antal övriga valpägare har delat med mig under åren.

För att framgångsrikt ta upp en liten puppy till en kry vuxen, behöver man avstyra att din hundvalp får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som genomförbart.

Man antagligen ej kan undvika alla hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första puppy och man försöker lära dig skillnaden mellan en liten hundvalp samt en större – men jag antar verkligen att det är viktigt att man har så få perider med lågt blodsockerepisoder som genomförbart.

En valphage stöder dej att uppnå detta.

Om du inte är bekant med hypoglykemi hos valpar, bara för att summera – liten mängd sockret i blodet händer när dina valpars “kaloriintag ej kan hålla jämna steg med sin kaloriförbrukning”.

Bristfällig kvalitet på föda, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att äta, för mycket fysisk aktivitet, springer, leker samt studsar överallt istället för att spendera en del av sin dag i en valphage nära dej, ej nog vila samt sömn, mycket av kinkighet alternativt gråt för att de är ensamma, frossa när det är kallt eller flåsande när det är varmt – allt tar bort välbehövlig kolhydrater från den lilla kroppsfunktionerna.

Ditt jobb under de första månaderna är att se till att frågor som dessa inte blir till ett litet antal problem alls.

Detta är en av anledningarna till att valpar inte är lämpliga för alla, samt varför det är angeläget att du letar dig den tid du är villig att investera, och den behandling samt handledning du är villig att ge din puppy varje dag utav ditt liv!

Innan du gör beslutet att köpa eller ta hem en!

Så nu att besvara din fråga oerfaren – hurså behöver man en valphage eller dylik fristad för din hundvalp?

Alldenstund en valphage ger allt det erforderlig ovan:

En bestämd plats, vari din lilla puppy kan vara säker även utan tillsyn.

Lös från skador och olyckor, samt där det inte kommer att hamna i trånga utrymmen vari den ej bör vara i, när man inte ser.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan tänka sej – samtliga skrymslen samt vrår du tror att de ej kunde komma in – gissa åter – de kan och ges de möjlighet, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var du än är, när man tillverkar dina vanliga sysslor och ännu vara i en säker miljö.

Du kan famna, gosa och älska den, man önskar blott ej riskera att man trampar på den, springer ut eller gömmer sig.

Och förresten – valpar vet aldrig själva när de skall avbryta i god tid!

Valpar kan busa tills de somnar, glömmer att förtära alternativt inmundiga, och sedan krascha en timme eller ett par senare.

En valp kan hänga och vara med dig – bara ej hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, bör du behandla det som en mänskligt baby med måltider schema / rast / kinesa perioder, samt sedan det att den nått den åldern – ska man ännu bearbeta det med stor hänsyn när det gäller storleksbegränsningar, energi nivåer samt säkerhet.

Detta var en del kort om varför du ska en valphage till din nya familjemedlem, men det finns många fler anledningar hurså det är bra med en ordentlig valphage, bland andra när du önskar att din puppy alltid ska känna sej trygg samt när man ska träna din puppy att bli rumsren – men det är att annat avsnitt.