Vill du få hemmagjorda vinet att smaka bättre? – Använd garvsyra samt tannin

Numera så finns det gott om humorinslag som har tagit namnet garvsyra men faktum är att den här syran har ganska lite med shower att göra. Visst, den innehåller flera tanniner som är en väldigt betydande del i vin som så klart ofta serveras i underhållningssammanhang.

tanniner

Den goda smaken i vinet samt den sträva smaken i omogen frukt

Ifall du tar ett bett i en omogen frukt så får du en sträv smak i munnen. Den här smaken kommer från tannin som finns naturligt i annorlunda frukter såsom sharonfrukt såväl som i vindruvornas kärnor samt skal.

Tanniner vin utmärks av att de har gott om det goda tanninet som åstadkommer att smaken blir mer häftig och hett sammandragande. När du dricker ett gott rödvin så känner du helt klart av tanninet. Garvsyran känns likaså i whisky och cognac och kommer då från ekfaten eller tillsatta ekspån varifrån alkoholen extraherat syran.

Garvsyran är likaså en del av kaffe och te men inte överlägsen

Den garvsyra kaffe består av är inte dominant för det finns fler syror i kaffet som påverkar smaken. För att få ner surhetsgraden som de här syrorna bidrar till så kan man rosta hårdare för ett högre PH-värde.

Te som smakar strävt har tanniner som är PH-neutrala. Men det är viktigt att begripa att te inte har garvsyra som är fallet i kaffe. Det är ej samma sak även om man känner den där sträva tanninsmaken då man tar en kopp te.

Gör ditt eget rödvin med bättre samt fylligare smak

När det handlar om tanniner vin blir godare av så är det centralt att man får rätt sort. Det här är sådant som vintillverkare är högst medvetna om, och de är ingående med att använda sig av korrekt sort av syra för att få korrekt smak på sina viner.

Det är även så att tanninet kan skänka en bättre verkan då vinet får mogna. När du väljer en vinsort som blir godare av att få stå och mogna till sig så kan du ofta se en slags sump i botten av flaskan. Vill Du få reda på mer Klicka På denna länk. Detta beror på tanninerna, men sumpen kommer icke att påverka vinets goda smak och man behöver ju inte dricka den.

Du kan tannin införskaffa i smarta förpackningar på tex. hembryggning.se och allt-fraktfritt.se som är lätta att sända med post. Lägg till ditt eget vin för att få en bättre smak.

Det är avsevärt nyttigt att få i sig tanniner med jämna mellanrum

Tanninerna har blivit väldigt populära därför att vi idag vet att de rentav är bra för vår välbefinnande. Man har nämligen förstått att garvsyra, det vill säga annorlunda typer av tanniner, kan förebygga allvarliga sjukdomstillstånd som förkalkning av artärer. Man menar till och med att tanninerna skulle kunna vara med och motarbeta hjärtinfarkter.

Det finns undersökningar som har visat att tannin även kan ha en sårläkande effekt men detta är mindre viktigt för dig som tycker om vin och som möjligtvis gör ditt eget. En sak är säker, det rör sig om ett relevant ämne som gör mycket till livskvaliteten i form av goda viner!