C-vitaminer är väsentligt därför att undfly vitaminbrist

Att äta kosttillskott har blivit allt mer vanligt. Om man utesluter flertal matgrupper från sin diet så är det onekligen så att man också utesluter vitaminer och mineraler. Det finns mycket populära dieter där man icke får tillräckligt med C-vitaminer därför att man undviker frukt.

På all-fraktfritt.se kan man köpa c vitamin som pulver mycket billigare än tabletter och är detsamma. Faktisk ännu renare då man inte behöver klibbmedel samt släppmedel för att kunna pressa till tablett.

Ta C-vitaminer därför att må riktigt fint idag och imorgon

Om du är bekymmersam för att du måhända lider av cvitaminbrist så ska du veta att du knappast riskerar skörbjugg. Det krävs allvarsam knapphet under en längre tid för att tänder ska börja ramla ur munnen på en. Men man kan ju må dåligt av andra symtom som kan uppstå då man icke får i sig nog med C-vitamin.

askobinsyra

De bästa kosttillskotten som du kan använda dig av för att må bra

Det finns de som hävdar att man ska satsa på kosttillskotten som består av salter av askorbinsyra som till exempel kalciumaskorbat. Detta kan vara bättre än fullkomligt vanliga tabletter med C-vitaminet därför att man kan se en bättre verkning än med den vanliga askorbinsyran då kalciumaskorbatet tas upp av kroppen på ett effektivt vis.

Men det är tydligt att man kan observera god effekt av olika typer av C-vitamintillskott. Med C-vitaminbrus så kan man komma långt, och detta kan vara ett bra alternativ för den som anser att det känns svårt att börja inta mer frukt och grönsaker. Klicklänk till ytterligare info.

Kan man få i sig för mycket av C-vitaminet?

Ja, man kan råka ut för en c vitamin överdos ifall man får i sig för mycket av tabletter alternativt brus. Men det här betyder ej att man kommer att bli seriöst sjuk för överflödigt c vitamin följer med urinen ut ur kroppen.

Det finns varningar för att använda sig av för mycket av detta vitamin ifall man har problem med till exempel njursten då det finns forskning som visar på att man kan få njursten av för höga doser av vitaminet.

Det rekommenderade intaget för vuxna ligger på 75 mg. Ifall man är gravid så kan man inta 85 mg per dag och när man ammar så kan man förhöja dosen till 100 mg.

Samtidigt ska man veta att upptäckaren av c vitaminet själv intog många gram per dag och borde känna till bäst då han fick Nobelpriset. Cvitaminpiller brukar vara på 500 mg eller 1000 mg.

Något man ska vara aktsam med är det goda vitamingodiset som är till för barn. Ofta så är det format exakt som vanligt godis men om barnet äter upp en hel burk på en gång så kan det vara farligt. Man bör uppsöka hjälp så snart som man upptäcker vad som har hänt och även vara redo på att det här kan medföra magont.

Rökare behöver extra c vitamin. Vid förkylning samt andra åkommer förbrukas c hastigt. Att ha nog med c kan motverka sjukdom, blir man sjuk är det välkänt att man kvickt ska ta extra c vitamin, möjligtvis 3-4 gram dag, till man blir sund.

Behöver man minsann kosttillskotten om man äter frukt?

Detta är en god fråga och beror helt och hållet på vem man är och hur man äter i övrigt. Det är mycket sällsynt i Sverige med brist på C vitaminer eftersom det finns så pass gott om frukt samt grönsaker året om. Under vissa perioder så måhända man har behov av en aning mer och då är kosttillskotten en hjälp eftersom man möjligtvis inte hela tiden kan äta så mycket frukt och grönsaker som krävs för att få i sig det dagliga behovet.