Med blodmjöl så får du god gödning och du kan avskräcka rådjur

Blodmjöl är en lysande produkt trots sitt ganska obehagliga namn, Har man svårighet med rådjur samt kaniner som tar sig in i trädgården och äter tulpaner, rosor och annat så kan man testa att avskräcka med en blodmjölsblandning.

Man framställer blodmjölet från blod som kommer från slakthus. Det här blodet är fullt av protein samt lättlösligt kväve. Pulvret passar bra som gödning till växter som sallad, spenat, kål och olika lökar. Även buskar samt träd mår bra av den här typen av gödning.

blodmjöl

OBS: köp en livsmedelsgodkänd produkt ifall du skall gödsla grönsaker du sedan ska inta. Då är järnet samt andra nyttigheter av likadan kvalitet som det pulver man använder till järntabletter samt andra kosttillskott. Till prydnadsväcter kvittar det, en teknisk trädgårdskvalitet går bra.

Blodpulver används ofta som kosttillskott till hundar (finns på brahund.se) som behöver mer järn. Men pulvret kan likaså fungera avskräckande på rådjur, möjligen till med bättre än vad det vanliga blodmjölet gör!

Använd benmjöl och blodmjöl som ett smart tillbehör till varandra

Det rekommenderas ofta att man använder sig av både blodmjöl samt av benmjöl då man vill få fin gödning i trädgården. Benmjölet har inte lika mycket kväve som blodmjölet men å andra sidan en hel del fosfor vilket är fint. Benmjölet är bra som växtnäring till skilda typer av växter och blodmjölet är speciellt bra till grödor som behöver snabbare näring.

Få till verkningsfull rådjursavskräckning med blodmjölet

Ifall det är så att Bambi ofta kommer på besök och mumsar i rabatter och på unga fruktträd så tvingas man göra något åt detta. Blodmjölsblandningar kan ge verkningsfull rådjursavskräckning eftersom rådjuren inte tycker om blod-lukten.

Man kan göra det här på lite annorlunda vis. Dels så kan man helt enkelt utbreda ut mjölet över rabatter och runt träd som ska skyddas och dels så kan man göra en mix med (eller utan) ammoniak som man häller i en burk med hål eller doppar en påle i.

Burken alternativt pålen kan man därpå ställa ut bland buskar och i rabatter för att på så vis skrämma bort rådjur såväl som kaniner och harar som kommit för att inta frukost, lunch samt middag.

Det är inte svårt att göra en blandning med vatten (och om man vill med också ammoniak) men tänk på att detta är en smet som luktar riktigt dåligt. Också människor kan bli avskräckta! Ifall det regnar så kan man behöva repetera proceduren efter några veckor eftersom lukten då kan ha försvunnit med regnet.

En enorm fördel med den här avskräckningstekniken är att den är tillförlitlig för människa och djur. Därutöver så är det känt att det här fungerar bra. Man behöver nämligen inte försöka förgifta rådjuren, skjuta av dem eller uträtta annat som kan besvära grannar och andra djur som man inte störs av.

Det är heller inte särskilt dyrt att skaffa blodmjöl (finns bla. på allt-fraktfritt) och andra ingredienser som man kan behöva för en riktigt stinkande blandning. Klicka på denna länk för plus information från allt-fraktfritt.se/blodpulver-livsmedelskvalitet-1-2-kg-i-stroare.html. Man kan ju komma igång med att ställa ut käppar med oasisbitar för att därpå ladda på med mjöl. Med tiden lär man sig hur man håller rådjuren borta.