Ta hand om kropp samt hushåll med bikarbonat i skafferiet

Det finns vissa saker som man inte vill vara utan. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Faktum är att bikarbonatet även kan vara fint att ha i badrumsskåpet då det inte endast är hälsosamt för kroppen utan också fint för städning.

bikarbonat

Bikarbonatet kallas även för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Icke att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta ifall du handlar på allt-fraktfrittse, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

När man får saltet i ren form så är det vitt och det löses inte upp så lätt i vatten. Man använder sig av bikarbonatet på så flertal olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med välbefinnande för kropp och för hem.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

Visste du att du kan bli av med halsbränna med bikarbonatet? Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. Det måste den ha för att smälta mat och döda bakterier och parasiter. För att motverka det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Gör det här före du äter och ej efter så att du inte stör matsmältningsprocessen som behöver syran. Det finns ytterligare huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som anser att man kan hålla sig frisk längre ifall man endast ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Det måste vara rent i huset för att man ska må fint

En aning smuts blir man kanske starkare av men ifall det är så att det inte är fräscht i kök samt i badrum så kan det vara illa för hälsan. Du kan bikarbonat köpa med syftet att blanda pulvret med ättika för att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Smeta på tvättfat i badrum och kök eller på prylar som har fått fettfläckar för att fort få rent. Det här är minsann en verkningsfull metod som är skonsam för dig och för miljön. Om man ska feja med pulvret så är det bra att välja ett bikarbonat storpack som man får till ett bra pris och som räcker till åtskilliga månaders städbehov.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är detsamma?

I grund och botten så kan man säga att bakpulver och bikarbonat är samma sak. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat och stärkelse samt syra. Det här är ett medel som är en aning svagare än den renodlade varianten.

Ifall du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. Länk till mer köpa bikarbonatinfo. Ifall det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Det här kan vara filmjölk alternativt juice från någon citrusfrukt. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att pröva få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.