Vilka likheter finns det mellan bakpulver och bikarbonat?

Går det att använda bikarbonat istället för bakpulver?

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ideligen lite mer för att feja i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det finns även andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

natriumbikarbonat

Bakpulver för bakning och för annat som tvingas göras därhemma

När det innefatta bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett om man ska baka scones eller en delikat chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att få god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra och stärkelse. De facto så kan man jäsa en kaka enbart med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan ej använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte detta samma sak som bakpulver? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat alternativt E500 som är en annan benämning på detta salt.

I ren form så får man bättre verkan vid städning

Bakpulver bikarbonat är således en blandning av många ingredienser medan natriumbikarbonatet är den rena formen. Om du ska feja med ämnet så är det bäst att ha den förädla formen.

Du kommer självklart också att se verkan med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp och användas i smet med attika för att får det fräscht. Men bästa effekten får man med den förädla formen som man dessutom kan få i lite större förpackningar till ett fint pris.

Ifall du vill åstadkomma en smet så är originalformen också bättre därför att den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få korrekt konsistens på smeten som du därpå behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Det ultimata är att ha bikarbonatet hemma för olika behov

Förväxla inte natriumkarbonat och bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 skilda saker. Bägge finns på allt-fraktfritt.se samt i livsmedelskvalitet, vilket man alltid borde välja. bikarbonat tänder.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat samt bakpulver så inser man relativt snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det rena saltet som både jäser och gör rent så ordnar allting sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få dän fläckar och smuts. Omvänt sett så är det icke lika självklart.

Dessutom så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar samt gno silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Om du är riktigt noga så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med rent natriumvätebikarbonat för annat som städning och kroppsvård. På så vis så kan du klara det mesta därhemma!