Artros kan behandlas med glukosamintabletter

Om du har kommit fram till att du möjligen lider av begynnande artros så är det angeläget att du inte gissar. Man ska alltid uppsöka en läkare därför att befästa att det verkligen rör sig om artros i knä, artros axel alternativt var man nu upplever smärta samt minskad rörlighet. Men det kan likaså vara smart att börja med glukosamintabletter som består av ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande effekt och som kan skänka ökad flexibilitet i leden som har drabbats.

glukosamin

En verkningsfull kur med glukosamintabletter och viktiga övningar

Utöver att konsultera med en kunnig läkare och börja ta glukosamintabletter så kan man dessutom komma igång med sjukgymnastik. Det här betyder icke nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är specialist på saker som artros i nacken samt artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man dessutom göra själv.

Lär man sig bara rätt övningar så behöver man ej ens ett gym för att stärka de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För vissa så kan det vara besvärligt att vara konsekvent då man icke har en sjukgymnast som väntar eller ett gymkort som man har betalat för, och det är förstås även något som man skall överlägga då man planerar för att bearbeta artrosen.

Köpa glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs likaså som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man hitta på Apoteket men det är bra mycket smartare att handla glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt som all-fraktfritt.se så finner man exakt samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därtill lätt att beställa den här typen av varor online. De skickas fort till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan leda till att man får förbättrad flexibilitet och även speciell smärtlindring.

Men fungerar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en avlastning då brosket bryts ner på grund av åldrandet. Studier på människor har fått lite skilda resultat men det lutar likväl mot att det här är ett ämne som minsann gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin fungerar. Men de är allihopa utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker icke. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Likaså står det icke på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor före behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att berätta detta också.

Även ifall läkare vet att detta ämnet rentav gör en skillnad så är det ej så lätt att de alltid kan förespråka att ta det som tillskott. Det här beror på att man behöver ytterligare studier som kan belägga att det faktiskt funkar på samtliga patientgrupper och möjligen viktigare, att man måste pröva att det är säkert för gravida och andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan också intyga att de minsann mår bättre och det här är måhända viktigare än otaliga studier som bekräftar detta. I diverse forumtrådar finns diskussioner om detta.