Glukosaminsulfat – ett mirakelmedel mot ledbesvär

Den som är på jakt efter att uppnå bättre livskvalité kan finna mängder av hjälpsamma medel i handeln. På senare tid har det oerhört effektiva glukosaminsulfatet fått uppmärksamhet. Det är egentligen ett kosttillskott som kan behöva intas av människor som lider brist på den kroppsegna substansen.

Glukosaminsulfat pulver, bra Glukosamin till bra pris.

Glukosamin behövs i kroppen därför att leder och brosk ska kunna bildas i kroppen samt upprusta det brosk och de leder som redan finns i kroppen. Glukosamin ser till att kroppen inte blir bräcklig i det avseendet. Substansen bidrar, i samverkan med ytterligare substanser, till stabilitet för viskositeten i grundsubstansen. Det är en mycket viktig del för ledväskan.

Ett ordinärt symptom vid ledbesvär är att lederna blir svullna. Smärtan blir märkbar och i somliga fall upplever den drabbade värk på flertal ställen på kroppen. Ledbesvär behöver inte nödvändigtvis uppkomma endast på ett ställe utan kan mycket väl uppkomma på flertal ställen parallellt och vid samma tidpunkt.

Oavsett till vilken nivå ledbesvären har nått så äger substansen lindrande följd. Men glukosaminsulfat används med fördel även vid lindring av symptomen vid artros. Enligt röntgen så drabbas cirka 5 % av befolkningen mellan 35 och 54 år av artrosförändringar. Det är i själva verket en tämligen omfattande del av befolkningen och det är klargjort att det finns ett behov av lindring. Enligt forskning drabbas både män och kvinnor i lika hög utsträckning.

Det är betydelsefullt att de drabbade kan återgå till sina vanliga fysiska aktiviteter. Paradoxalt nog så krävs det i många fall kroppslig aktivitet för att mildra ledbesvär. Men problemet för de drabbade av till exempel artros eller andra liknande åkommor är att ledbesvären och smärtan hindrar från kroppslig verksamhet. Då är glukosaminsulfat som hjälper till att mjuka upp leder samt förfina rörligheten, vilket i sin tur underlättar för kroppslig aktivitet. En längre tids krämpa med leder och frånvaro av kroppslig verksamhet i tillräckligt hög grad innebär självklart en rad andra riskfaktorer. Övervikt är det vanligaste, men också bekymmer med blodkärl o.s.v.

Exempelvis artros alternativt andra typer av ledbesvär kan vara relaterade till åldrande men det kan också ha ärftliga faktorer.

Glukosaminsulfat är dessutom användbart på djur. Det är i synnerhet vanligt att hund- och kattägare ger sina husdjur glukosaminsulfat vid besvär. En hund eller katt ser sin flexibilitet som livets mest stimulerande variabel. Faktum är att överaktiva djur kan få problem med lederna på grund av sin mycket rörliga aktivitet. I dessa fall hinner inte djurens kroppar med att producera tillräckligt med glukosamin.

När djurens leder stegvis blir stelare så kan det vara komplicerat för husse alternativt matte att märka besvären hos djuren. En katt eller hund har ju inte lika lätt som oss människor att kommunicera. Husse eller matte måste ibland uträtta en utförlig utredning för att ta reda på vad husdjuret tycker vara besvärande i vardagen. För detaljerade fakta det här Läs mer här
Tänk på att en hund eller katt som kommit upp i hög ålder löper större risk att drabbas av ledbesvär.