Utvidga ditt intag av glukosamin

För rörligheten av kroppens leder och brosk krävs produktion av glukosamin som i sin tur bidrar till produktion av hyaluronsyra som underlättar smörjningen. Den höga viskositeten hos hyaluronsyran har en dämpande effekt och skyddar ledbrosk mot artrosskador. Hård träning och stigande ålder kan dock leda till att broskcellerna inte producerar hyaluronsyran som de borde. För den skull kan det vara läge att ta ett tillskott i form av glukosamin för att avstyra nötning på leder och brosk.

Det är en stor fördel att glukosaminsulfat är ett kroppseget ämne och som inte påverkar andra former av medicinering. Det genererar heller inga biverkningar.

Patienter med måttlig nivå av knäartros kan erfara symtomlindring av behandling med glukosaminsulfat. Också människor som har ledproblem av typen osteoartros har blivit till fullo fria eller åtminstone upplevt minskade besvär vid nyttjande av glukosamin.

Glukosamin är helt enkelt en del av ledväskans smörjämnen. Många undersökningar har visat att ytterligare tillförsel av glukosamin tas upp av kroppen och kompletterar den kroppsegna produktionen. När glukosamin har jämförts med antiinflammatoriska preparat såsom ibuprofen och naproxen har glukosamin bidragit till bättre lindring av ledbesvär efter några veckors användning. De antiinflammatoriska preparaten kan dessutom leda till biverkningar.

Glukosaminsulfat pulver, bra Glukosamin till bra pris.

I så kallade dubbelblindtester då effekten av glukosamin har testat i relation till placebopreparat så har glukosamin visat på påfallande lindrande verkning vad gäller värk, flexibilitet och svullnad i leder som har skadat ledbrosk.

Vid ökat intag av glukosamin så tycks också produktionen av ledvätska samt ledbroskämnen öka. För ytterligare fakta det här Glukosamin på denna länk
I bästa fall medför det att ett skadat ledbrosk kan bli till fullo återställt.