Vad är adekvat msm dosering?

Även om man i stort sett kan inta hur mycket msm pulver som helst utan att bli sjuk så är det betydelsefullt att man använder sig av rätt msm dosering för bästa resultat. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror självfallet på vad det är som man behandlar. Låt oss kolla en aning närmre på olika användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver kosttillskott från allt-fraktfritt.se i förträffligt medicinförpackningPremium kvalitet MSM pulver

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hy alternativt som har stora problem med akne och ärrbildning i ansiktet kan enkelt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt storsint med msm dosering men man behöver ej överdriva. Det går exempelvis bra att ta ett kryddmått som man blandar med lite vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

Därför att huden lättare ska kunna ta till sig msm pulvret så är det bra att använda sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask alternativt smet för att vårda punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask eller hur många punkter man vill behandla så kan man behöva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Om du vill behandla stela leder, värk, eksem eller sömnighet genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar förespråka en successiv ökande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att därpå trappa upp så att man till sist når omkring 3 gram per dag.

Att man börjar försiktigt beror inte bara på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är också så att pulvret i början kan upplevas som lite beskt. Det här förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varefter man upplever smaken en aning udda. På denna länk kommer kompletterande data: emu olja

Ifall man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett himla bra alternativ ifall det är så att man upplever att det är svårt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en viss tidsperiod. Tanken är ju att man ska återupprätta kroppens egen jämvikt och assistera cellerna att jobba som de ska och ej att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt normalt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varpå man tar en paus.

Mot Atros, som är kroniskt, tar man ständigt. Gärna i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver till djur. Då bortfaller alla krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll samt miljökontorets inspektion. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, bara etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen ifall man upplever att energinivåer går ner igen alternativt huden blir torrare och rynkig några månader efter avslutad kur. Det kan ju även vara klokt att överlägga hur ens diet och livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel via maten är det passande att alltid ta en aning varje dag, som kosttillskott msm. För bästa effekt är det viktigt att ändra ohälsosamma mönster samtidigt som man intar msm kosttillskott.