Skippa sockertillsatser när du brygger öl hemma

Det är faktiskt inte så komplicerat att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis och ugn där man enkelt kan ordna med korrekt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra tillbehör som ska till finner man enkelt online som till exempel bryggsocker.

vinsocker

Men är bryggsockret verkligen nödvändigt och finns det alternativ ifall man inser att man står utan detta sockret precis då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man alltid måste bana väg för sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin alternativt ifall man vill brygga öl med bryggsocker. Ifall man inte har allting på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning icke fungerar så som man har tänkt sig.

Gå alltså genom allting som du behöver för din vinberedning alternativt ölbryggning före du ens sätter ett datum för när det hela ska förekomma.

Brygga öl med bryggsocker alternativt enbart med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen betydelsefullt att du får en produkt som minsann är till för ölbryggningen.

Något som får flertal att välja sockret är det där med alkoholen. Ifall jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ned bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som menar att man icke ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som innehåller bryggsocker) som finns naturligt i malten uppge ofta att tillsatt socker skänker en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som möjligtvis inte är fullständigt lyckad.

En annan sak att betänka är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir lite blaskigt. Därför att hitta rätt formel så kan det vara klokt att komma igång med ett mindre kok så att man icke behöver kasta så mycket om det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Ifall du vet att du snart kommer att brygga öl återigen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På internet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis och spara pengar på att handla online.

På webben bör du även besöka forum där folk diskuterar ölbryggning.