Hundburar i automobiler är alltid det säkraste valet för en hund ägare

Om du vill undankomma onödiga händelser som kan anlända din väg under tiden av en bilresa tillsammans med din hund, så är hund burar det bästa alternativet.

Det finns ett mängd hundprodukter som kan vara bra att anskaffa om du har en hund och en av dem är just en hundbur.


Fraktfritt och prisvärt – Hundburar

Många tänker säkert att det är onödigt att skaffa en transport bur för sin hund, att det kan antagligen istället vara fri samt sitta t.ex. i baksätet.
Detta är ett fel som många hundägare gör, att bevilja hunden vara lös i bilen är en dålig lösning som kan medföra något man helt enkelt inte komma att vara redo för.

Hund burar är den bästa lösningen för resor i bilen samt orsaken är naturligtvis själva säkerheten för dig samt din hund. För om det skulle bli av en olycka att ni kanske krockar när ni är ute samt reser i eder automobil med er hund.

Så kommer hunden att absolut vara sig i ett chocktillstånd samt kanhända vara defekt. Det som kanske är att den skadade och/eller chockade hunden kan bli väldigt aggressiv, det spelar ingen roll om hunden var snäll och lätthanterlig före olyckan.

Det kan även hända att ägare är skadad samt medvetslös och räddningspersonalen försöker assistera personen men har problem att göra sitt arbete snabbt tack vare en aggressiv hund som står i vägen.

Det kan även hända att hunden kastas ut vid krocken och medans man är avsvimmad, lämnar den platsen och virrar dän utan att få veterinärvård som den säkert behöver.

Det finns flera scenarier som kanske samt just därför bör man vara beredd och ha en sorts transportbur för som hund.

Vad man skall fundera på vid valet av hundburarDet finns flertal hund artiklar man kan välja mellan, men det man bör kolla när man söker en effektiv bilbur, är att hundburen har en stabil byggnad som klarar av belastningar som en olycka kan framkalla.

När du söker en transportbur för din hund kan du även kolla om produkten har blivit krocktestad, det brukar även stå om vilka belastningar som exakt dem hundburar klarar av.

En extra element som kan vara till enorm hjälp vid en olycka är om den hundbur som säljes har en evakueringslucka i fronten. Detta betyder att vid en olycka om du har blivit t.ex. påkörd bakifrån och har besvärligt att öppna bakluckan, så kan du enkelt fälla ner baksätet och ta ut din hund genom evakueringsluckan.

Ni som skall köpa hundburar kan lätt hitta att dem matchar till de flesta kombimodeller, annars är det bara att få en skräddarsydd hundbur.

Det finns valet av enkelburar och dubbelburar. En enkelbur tar ungefär upp halva av din bils baggageutrymme, medan en dubbelbur tar upp hela. En dubbelbur har oftast en lösbartag mellanvägg, som kan vara stor fördel om du har en storväxt hundras.

Under de senaste åren har det designats nya stabila, reglerbara hundburar, dessa kan lätt regleras i både längden och bredden och det brukar inte spela någon betydelse vilken bilmodell du äger.

Det finns olika sajter online tillgängliga som säljer hundburar, t.ex. finns följande, där kan du finna de senaste bland hundburar ute på marknaden frakt fritt.