Rengöring samt desinfektion utav valphage

Oavsett om man köpt en begagnad valphage i behov av en bra rengöring, eller det är dags att rengöra din nyinköpta så blir det ett fall utav utav skrubbning, men modernare valphagar är mestadels enormt lätt att feja samt desinficera.

Vi får antagligen hoppas att man inhandlat en valphage med kraftigt plastgolv samt noll andra eftersom de är lättare att hålla rena och desinficera.

Att rengöra dessa är mycket okomplicerat – plocka ut alla leksaker och övriga fixa grejer, dammsug ut matrester och tidningsbitar eller om man brukat pudra och glöm ej att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en fuktig svamp alternativt några våtservetter baby.

Skaka ut, eller dammsug, tvätta och byt sängkläder.

En alternativt två gånger i veckan är allt som krävs för en väluppfostrad hundvalp, som funkar bra med sin potträning.

Du skall gallra ut kiss samt bajs dagligen från lådan och kassera det.

När man använder strö utav en god kvalitet [läs om potträning i separat kommentar för mer information] kan man blott gallra ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – en del beroende på storleken på valpen och lådan.

Absolut om du använder papper under träningen eller andra material, behöver man dränera dessa dagligen alternativt flera gånger om dagen, om det krävs.

Om man har köpt en använd valphage där den förutvarande ägarens valp alternativt valpar innehar satt tassavtryck med torkat dynga så ska den rengöras samt om vädret medger, innan du bär in den tvätta av den med assistans av en trädgårdsslang.

En bra spolning får vanligtvis bort den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel och diskmedel om det är en rostskyddad valphage eljest begagnad bara tvättmedel om det är en tygklädd hage.

Låt skummet sitta samt dra i en del samt vid behov ta en svamp eller skurborste till assistans.

Skölj utav redigt, vänd opp och minska på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd inhägnad antagligen du vill använda ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som vanligtvis ej bleker och förstör tyget.

Färdigt!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt besudlad.

Om det är möjligt melodi allt lufttorka i solen under en timma alternativt så – solsken är en naturlig bakterie / smittämne mördare samt de doftar bra efteråt och är beredd att användas så snart det är torrt.

För att vara bestämd ska man bearbeta samtliga begagnade lekhagar eller en som har förvarats alternativt ej nyttjas på ett tag med mer grundlig rengöring samt desinfektionsmedel.

Man vill inte utsätta din nya lilla hundvalp för okända mikroorganismer, bakterier eller övervintrande insekter samt spindlar.

Jag föreslår att du tillverkar en djupgående rengöring som procedur åtminstone en gång varannan var tredje vecka, även om valpen fungerar tillverkar bäst med potträning samt stå sig sin plats ganska ren.

Detta kommer att försäkra dej bland andra att du inte får mögel problem som utvecklas alternativt bakterier byggs opp därför vattenspill, tappade foderbitar, mat eller skräp som hamnar i skrymslen och vrår.

Plus att det håller din valphage att dofta bra det tittar på snyggt och rent ut.

Vi köper inte våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra och mycket flexibla till bra kostnad dessutom på www.allt-fraktfritt.com