Aga Aqvia Exclusive är den snyggaste läskmaskinen

Aga Aqvia Exclusive är en kolsyremaskin med skärpa på effektivitet samt form. Vi intresserar oss mer och mer för form samt inredning samt vill gärna att våra köksprylar skall vara åtminstone lika snygga att betrakta som enkla att använda. Detta har Aga lagt mycket vikt vid när man tog fram Aga Aqvia Exlusive.

Det var år 2008 som Stryk Aqvia Exclusive introducerades och idag är det en av de mest omtyckta kolsyremaskinerna på marknaden. Ã…r 2011 släppte man Exclusives efterföljare som har en lite avvikande form, men fortfarande samma enkla användning.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvatten smakerläskkoncentratkolsyrat vattenseltersvattenbordsvatten

Aga är ett svensk företag med anor från början av 1900-talet. Det är ett företag som specialiserat sej på gas och gasleveranser till allt från industri till enskild bruk. Gas används i långt större utsträckning än man kanske tror samt i hemmet finns det flera användningsområden för exakt gas, t ex gasolgrill och balkonguppvärmning.

Gas är vad som används för att kolsyra dryck och med en egen kolsyremaskin som t ex Aga Aqvia Exclusive behövs gas. När man handlar en ny kolsyremaskin så får man i vanligtvis gas på köpet, men när den tar slut så kan man byta ut alternativt fylla på den gamla patronen mot en ny hos närmaste återförsäljare, givetvis kostar det en aning, men inte lika mycket som att ideligen köpa en ny gaspatron.

När man skulle formge Aga Aqvia Exclusive så tog man assistans av den välkända färgexperten samt designern Eva Lilja, för att ta fram de fem unika färger som klär Aga Aqvia Exclusives kolsyremaskiner. Färgerna är crème, lime, brunt, orange och svart, för att alla skall kunna hitta en stilren kolsyremaskin som matchar sitt kök. Apparaten är i rostfritt stål som har behandlats så att inga fingeravtryck fastnar. Eva Lilja är en celeber formgivare som bland övrigt har arbetat för IKEA samt Alcro.

Man ville göra en attraherande kolsyremaskin i anrik, smakfull, Skandinavisk form och det lyckades man väldigt bra med. Maskinerna har designat i Sverige och tillverkas också här, det är svenska kvalitetsprodukter som man kan få tag på i Norden och Estland.

När man ska kolsyra sitt vatten så fyller man den avsedda flaskan med kyligt vatten från kranen, spänner fast den i sin kolsyremaskin samt trycker på knappen. En gång räcker, men vill man ha riktigt mycket kolsyra så kan mantrycka ett par gånger.

Att kolsyra sitt eget vatten är bra ur många synsätt. Dels är det i längden billigare samt dels slipper man bära hem en massa vatten från affären hela tiden, men den största tjänste gör man ändå mot miljön igenom att välja bort vatten som transporteras i stora lastbilar.

Om man gillar kryddad vatten eller dricka så fungerar Aga Aqvia briljant även för detta, man kan köpa smaker, sötningsmedel, läskkoncentrat m. m. från en mängd annorlunda företag. Aqvias egna smaker är goda, liksom Aromhusets smaker för bordsvatten och läsk.

Aga Aqvia Exclusive är både stilmässigt och användarmässigt i toppklass!