Aqvia AGA skänker bubblor till folket

Aqvia AGA är det stora gasföretagets framstöt på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen lanserades år 2008 samt heter Aqvia Exclusive. Den designades med enorm omsorg av den erkända designern samt färgexperten Eva Lilja, som fordom har samarbetat med storheter som IKEA och Alcro. Man ville offerera den nordiska befolkningen en snygg kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att besvära med anskrämlig form.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med smakfull, skandinavisk design i diskret rostfritt stål som därjämte fick en specialbehandlad yta för att man skulle slippa besvärlig fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem färger – crème, bäckmörkt, lime, brunt och brandgul och färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har alltså chans att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken färg man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle erbjuda den kräsna nordiska befolkningen inte bara skulle ha snygg samt genomtänkt design, men också vara lätt samt smidig att begagna. Detta lyckades man oxå med, man fyller en butelj med vatten, skruvar fixerad den på maskinen och trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt kolsyrat mineralvatten på kortare tid än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram ytterligare en form på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance och har annorlunda färgsättning. Både Exclusive och Balance fungerar med samma komplement, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta ut maskin eller antagligen ha ett par stycken i samma hem.

När man handlar en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i bestämmelse både flaskor samt en gaspatron på köpet så att man kan åka bo samt kolsyra sitt vatten på en gång. Man kan oxå köpa till essenser och koncentrat för att krydda sitt kolsyrade vatten, även dessa finner man i samma koncept. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser samt sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna läsk så finns det läskkoncentrat att köpa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan sedan tidigare har varit känt för sina goda och kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu oxå ett brett selektion av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland några som är helt sockerfria. Ett övrigt affärsverksamhet som oxå säljer läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid access till bubblande fräscht vatten och när kolsyrepatronen tar slut så lämnar man in den hos sin återförsäljare samt handlar en ny till reducerat belöning. På så vis slipper man en massa tomma gaspatroner att återvinna samt därjämte sparar man en liten slant alltid.

Om man tycker mycket om kolsyrade drycker, antingen blott fräscht vatten alternativt kryddad bubbelvatten alternativt läsk, så är det totalt färdigt en smart investering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det avsevärd bättre för miljön om man slutar köpa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har farit – i många fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper kånka dessa tunga flaskor från affären hela tiden samt slutlig men inte minst så är det totalt färdigt snällare mot plånboken. Vårt rena, fixa kranvatten är nära nog avgiftsfri samt när man väl har en kolsyremaskin så kan man kolsyra upp till 60 liter vatten innan det är dags att byta ut gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en penningplacering för både nutid och framtid.